Îngrijirea părului începe cu tine, evită cele mai comune greșeli

Dacă visezi la cele mai moderne coafuri, dar nu ai grijă de sănătatea părului tău, avem vești proaste pentru tine. În îngrijirea părului, cea mai importantă persoană ești tu și abia apoi un hairstylist profesionist. Dacă tu nu îți îngrijești părul, un specialist în înfrumusețare nu poate face minuni, oicât de mult ți-ai dori. Vei visa degeaba la cele mai noi tendințe în coafarea părului.

Îngrijirea părului începe cu tine, evită cele mai comune greșeli

Specialiștii salonului de înfrumusețare El Studio îți arată astăzi care sunt cele mai frecvente greșeli care duc la deteriorarea rapidă a părului. Și, în plus, te învață ce să faci, dacă vrei să te bucuri de un păr frumos și sănătos. Apoi, te  așteaptă la orice salon El Studio din București, pentru a da viață celor mai îndrăznețe coafuri, care, cu siguranță, te vor așeza în centrul atenției, stârnind invidie în jur.

Alegerea șamponului, crucială

Șamponul nepotrivit – Alegerea șamponului e crucială pentru sănătatea părului. Pentru a evita consecințele neplăcute, asigură-te că șamponul ales se potrivește părului tău.

Spălarea părului prea des/prea rar – Frecvența recomandată depinde de mai mulți factori individuali, cum ar fi tipul părului sau calitatea apei. Dacă părul tău este uleios, este indicat să îl speli în fiecare zi sau o dată la două zile.

Alegerea șamponului, crucială

Aplicarea incorectă a șamponului – Perie cu atenție părul, înainte să îl speli. Cantitatea de șampon folosită variază în funcție de lungimea părului. Ai grijă să nu folosești prea mult sau, dimpotrivă, prea puțin. Toarnă șampon în palme și, înainte să îl aplici pe păr, freacă palmele. Când îl aplici pe păr, folosește mișcări de masaj și ai grijă să atingi scalpul doar cu vârfurile degetelor, nu cu unghiile.

Hidratarea necorespunzătoare – Balsamurile și măștile naturale sunt esențiale pentru sănătatea părului tău.

Folosește corect uscătorul de păr

Îți speli părul cu apă fierbinte – Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli, iar asta întrucât apa fierbinte activează producția în exces de uleiuri naturale. Folosește, în schimb, apa călduță sau apa rece, pentru a stimula circulația sanguină și pentru ca părul tău să fie unul mătăsos și strălucitor.

Vechiul turban din prosop – După ce îți speli părul, folosește un prosop pentru a-l șterge ușor, de la rădăcini spre vârfuri. Nu înfășura prosopul în jurul capului, turbanul clasic face mai mult rău decât bine părului tău. Dacă trebuie să îți usuci părul repede, folosește mai degrabă un tricou din bumbac, în locul unui prosop.

Folosește corect uscătorul de păr

Perierea excesivă – Dacă îți perii părul prea des, firele de păr vor fi din ce în ce mai fragile. Și renunță să îți mai perii părul imediat după ce l-ai spălat. Așteaptă ca părul să se usuce, abia apoi îl poți peria. Când îl perii, începe cu vârfurile și termină cu rădăcinile.

Folosirea incorectă a uscătorului de păr – Mai întâi, șterge ușor părul cu un prosop. Folosește uscătorul de la rădăcini spre vârfuri. La început, când părul e încă ud, poți folosi uscătorul la temperatura maxima. Dar, apoi, temperatura trebuie redusă treptat, pentru a nu afecta firele de păr. La final, nu uita să lași aerul rece al uscătorului să se joace în părul tău câteva zeci de secunde.

Alimente bogate în vitamine și minerale

O dietă nesănătoasă – Organismul nu poate asigura necesarul de vitamine și minerale, dacă nu mănânci sănătos. Iar asta înseamnă că îți poți lua adio de la un păr frumos și sănătos. Dar tu nu vrei asta, așa că ar trebui să te asiguri că, din meniul tău, nu lipsesc proteinele. Zincul este la fel de important pentru sănătatea părului. La fel cum sunt și fierul, și calciul.

Nu ai grijă de sănătatea ta – Nu puține sunt cazurile în care în spatele unui păr fragil se ascund, de fapt, probleme serioase de sănătate. Părul este un indicator al stării de sănătate generale a organismului. Nu ezita să treci pe la cabinetul medicului de familie.

Alimente bogate în vitamine și minerale

Nu îți protejezi părul de efectele negative ale razelor UV – Ai ignorat destul pălăriile. Acestea joacă un rol important pentru sănătatea părului tău.

Neglijezi igiena – Asigură-te că pieptenele pe care îl folosești este în permanență curat. Pentru asta, trebuie spălat, cel puțin o dată pe săptămână, cu apă caldă. Dacă pieptenele este vechi, nu ezita să îl înlocuiești.

Nu tunzi vârfurile despicate – Dacă vrei un păr sănătos, ar trebui să vizitezi mai des un salon de înfrumusețare. Apelează la serviciile unui hairstylist profesionist cel puțin o dată pe lună.

Dormi cu părul desfăcut – Dacă ai părul lung, nu ar trebui să îl lași desfăcut când dormi. Prinde-l, înainte de culcare, și, a doua zi, nu va mai fi nici încâlcit, nici fragil. În plus, nu îți va lua prea mult să te aranjezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *