Sfaturi pentru hidratarea pielii in sezonul cald

hidratarea pielii

Venirea sezonului cald nu este o veste bună pentru toată lumea. Poate fi o perioadă neplăcută uneori, în special pentru persoanele cu un ten sensibil. Cum vremea se modifică iar temperaturile cresc, tenul nostru trece de asemenea prin schimbări și necesită tratamentul adecvat. În timpul celor mai călduroase luni, de obicei între luna mai și septembrie, devine o provocare să ne menținem pielea protejată, catifelată și strălucitoare, din cauza razelor solare intense.

Trebuie luate în considerare și alte aspecte, precum praful și poluarea cauzate de traficul intens și creșterea numărului turiștilor, în special în orașele aglomerate. Este foarte probabil să nu putem urma toate sfaturile pentru a ne proteja tenul de acești factori de risc. Hidratarea pielii este esențială însă, pentru a evita tenul uscat sau iritat. Poți obține și tu acest lucru printr-un stil de viață sănătos și o rutină de îngrijire bine gândită.

Sfaturile noastre pentru hidratarea pielii în sezonul cald

Există numeroase sfaturi pentru a avea un ten sănătos și hidratat, însă este bine să ai în vedere care sunt particularitățile pielii tale. În continuare îți vom prezenta 6 dintre cele mai eficiente practici aplicabile în sezonul cald:

1.   Hidratează-te frecvent

Corpul tău se poate deshidrata ușor, în special în timpul verii. Transpirația este răspunsul natural al organismului la temperaturi crescute, pentru a se răcori.  De aceea, este important să consumi cât mai multe lichide pe parcursul zilei. Recomandarea noastră este să bei cel puțin 10-12 pahare cu apă și să consumi mai multe fructe și legume, pentru a-ți menține corpul hidratat.

Este o practică sănătoasă, universal valabilă, ce își va arăta efectele pozitive și asupra tenului. Asigură-te de asemenea că folosești produse de detoxifiere și hidratare a pielii, în special seara, înainte de culcare. Poți opta inclusiv pentru opțiuni naturale, precum laptele amestecat cu miere, ce îți va conferi strălucirea mult dorită.

2.   Folosește produse faciale de curățare și de exfoliere

Curăță-ți tenul feței de cel puțin două ori pe zi și folosește un scrub de două sau trei ori pe săptămână. Astfel, te asiguri că elimini orice impurități din mediul exterior, ce au pătruns în porii tăi.

Este o practică importantă pentru că altfel, pielea ta nu poate beneficia de efectele benefice ale loțiunilor și măștilor faciale.

3.   Luminează-ți tenul cu seruri speciale

Căldura intensă și umiditatea primăverii și a verii pot deveni greu de suportat, dacă porți deja un machiaj complet și produse de skincare. Efectul se accentuează dacă tenul tău are mai mult sebum.

Poți opta pentru un ser de hidratare discret, în locul produselor convenționale. Acest ser ar trebui să conțină un concentrat de substanțe active, care să hrănească și să hidrateze tenul, formând un strat invizibil asupra pielii.

4.   Folosește protecție solară

Este important să nu neglijezi acest aspect. Poți folosi o cremă cu factor de protecție solară chiar și de fiecare dată când ieși din casă. De ce este o practică esențială în sezonul cald?

Ei bine, aceasta îți protejează tenul de efectele nocive ale razelor UV emise de soare, în special la orele prânzului. Expunerea îndelungată la razele solare când acestea sunt mai intense poate conduce la îmbătrânirea prematură a pielii.

5.   Utilizează produse de make-up cu moderație

Deși machiajul este apreciat și admirat de multe persoane, recomandăm o aplicare ponderată în timpul sezonului cald.

Pentru a putea menține strălucirea naturală a pielii, este recomandat să eviți machiajul intens și să îl înlături înainte de culcare, pentru a lăsa tenul să respire.

6.   Folosește ingrediente hidratante, precum roșia

O modalitate eficientă și neconvențională de a-ți menține tenul feței hidratat în timpul verii este folosirea roșiilor. Acestea sunt o sursă foarte bună de antioxidanți. Combina feliile de roșii cu suc de lămâie, apoi aplică-le pe față și alte zone expuse des la soare, precum gâtul și mâinile.

Păstrează-le timp de 10 minute, apoi clătește acele zone cu apă rece. Este important să aloci timpul necesar pentru a-ți îngriji tenul, indiferent de condițiile climatice.

Apelează oricând la serviciile unui salon de infrumusetare, precum El Studio, iar hidratarea pielii va fi întotdeauna garantată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *