Produsele de ingrijire a tenului care nu trebuie sa lipseasca din rutina ta

Elementele de bază pentru o piele strălucitoare, luminoasă și sănătoasă sunt curățarea, hidratarea și protecția. În cazul în care ești în căutarea unor rezultate excelente, poți completa rutina de îngrijire a tenului cu produse care conțin ingrediente speciale pentru tratarea liniilor fine, a roșeții sau a porilor dilatați, de exemplu.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de ten pe care îl ai este esențial să folosești câteva produse care au menirea de a îngriji ca la carte pielea. Citește rândurile de mai jos și află care sunt cele mai importante creme și soluții pe care este ideal să le iei în considerare.  

Cele mai importante produse de ingrijire a tenului care trebuie sa se regaseasca in rutina ta zilnica 

  • Cremă de protecție solară 

Primul pas în rutina de îngrijire a tenului este să folosești zilnic protecție solară, nu doar atunci când mergi la plajă sau când este caniculă. Este esențial să utilizezi SPF zilnic, imediat după ce te trezești. 

Razele UV sunt dăunătoare pielii. Acestea provoacă îmbătrânire prematură, iar expunerea excesivă la soare poate conduce la apariția cancerului de piele.  

SPF-ul acționează ca o barieră de protecție împotriva acestor efecte negative, fapt pentru care trebuie folosit zilnic. Este recomandat să folosești SPF 30 sau 50, pe care să-l aplici zilnic cu circa 30 de minute înainte de a ieși din casă.  

  • Cremă hidratantă 

Crema hidratantă îmbunătățește elasticitatea pielii. 

Aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de tipul tenului. Pielea uscată trebuie hidratată cu  creme mai uleioase, iar tenul gras trebuie îngrijit cu creme pe bază de apă. 

Cel mai bine este să alegi crema hidratantă în funcție de recomandarea medicului sau a esteticianului, astfel încât să nu ai parte de eventuale efecte negative. 

  • Ser cu niacinamide 

Vitamina B3, sau niacinamida, așa cum mai este numită, reprezintă un aliat de nădejde în procesul de îngrijire a tenului. Serul este recomandat pentru toate tipurile de ten și pentru toate vârstele, deoarece strânge porii dilatați, oferă un plus de strălucire și uniformizează.  

Altfel spus, acest tip de ser nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică, indiferent dacă ai tenul sensibil sau gras.  

  • Acid hialuronic 

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele, însă pe parcursul vieții nivelul acestuia scade. Acest lucru provoacă apariția ridurilor și a liniilor fine.   

Cu alte cuvinte, dacă îți dorești să te bucuri de o piele fermă și frumoasă pentru cât mai mult tip, folosește acid hialuronic zilnic. În acest fel, reușești să maximizezi aspectul tânăr al pielii.  

  • Vitamina C 

Vitamina C oprește radicalii liberi de îmbătrânire a pielii și uniformizează nuanța tenului, minimizează petele solare, stimulează producția de colagen și îmbunătățește nivelul de hidratare a feței. Astfel, vitamina C trebuie să fie folosită zilnic, mai ales dacă îți dorești un ten de invidiat. 

În cazul în care îți dorești o piele tânără și frumoasă, însă nu poți respecta rutina zilnică de îngrijire a tenului, ia în vedere un tratament cosmetic facial premium, care să îți ofere toate aceste avantaje cu cele mai profesionale produse de ingrijire a tenului.

Așadar, include toate aceste produse de ingrijire a tenului pentru rutina ta zilnica, pentru a te bucura de un ten impecabil sau mergi cât mai des la salon, pentru efectuarea celor mai bune tratamente pentru tipul tău de ten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *