Afla care este rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare

Indiferent ca este vorba de o plimbare in parc, sau stat pe scaun in curte, razele solare afecteaza pielea. Repercusiunile asupra acesteia pot fi unele blande, precum pete pigmentare si riduri, sau unele mai agresive precum melanomul. Asadar, chiar daca folosesti zilnic crema cu SPF, dupa o expunere prelungita la soare este necesar sa oferi pielii tale putin mai multa atentie. Astfel, o poti mentine pe termen lung cat mai frumoasa si sanatoasa!

Gasesti in continuare o rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare formata din 4 pasi simpli.

Rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare

In cazul in care nu stiai, razele solare distrug fibrele de colagen din corp si epuizeaza rezervele de vitamina C ale pielii, iar acest lucru duce la aparitia semnelor imbatranirii. Asa ca, daca iti doresti sa pastrezi tineretea si vitalitatea tenului, urmeaza rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare:

1.     Nu iti exfolia pielea

In cazul in care in urma expunerii la soare te-ai ales cu piele arsa, evita folosirea produselor de gomaj. Exfolierea acesteia in astfel de momente poate duce la agravarea iritatiei.

2.     Scapa de impuritatile de pe ten

Primul pas care trebuie facut dupa o zi petrecuta in aer liber, este sa iti cureti pielea de impuritati. Protectia solara, alaturi de transpiratie si praf pot duce la diverse iritatii sau aparitia punctelor negre. Folosind un demachiant potrivit tenului tau poti scapa de acest risc, alegandu-te cu o piele stralucitoare si curata.

Pentru a te asigura ca ai scapat in totalitate de impuritati, este recomandat sa faci o curatare dubla care implica si folosirea unui gel demachiant.

3.     Hidrateaza-ti pielea

Expunerea indelungata la soare poate duce la uscarea tenului. Astfel ca, dupa ce faci curatarea dubla a tenului, foloseste o crema hidratanta. Pentru un rezultat mai bun, poti aplica produsul cand tenul este inca umed. Daca vrei sa eviti cu adevarat deteriorarea pielii, asigura-te ca folosesti produse fara alcool sau parfum.

Pentru o hidratare intensa, poti face vizite regulate la un salon cosmetica. Acolo poti beneficia de diverse tratamente faciale care implica produse si ustensile de care nu dispui acasa.

4.     Nu iti neglija buzele

Cand vine vorba de rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare, majoritatea persoanelor nu realizeaza ca si buzele pot fi afectate in aceeasi masura. In primul rand, nu uita ca trebuie sa folosesti SPF si pe aceasta parte a fetei, iar pentru a mentine buzele hidratate dupa expunerea la soare poti folosi un balsam special pentru ele.

Este important sa iti pregatesti pielea pentru expunerea la razele UV, dar este la fel de important sa ai grija de ea si dupa. De aceea, rutina de ingrijire a pielii dupa expunerea la soare nu trebuie ratata niciodata. Chiar daca pe moment rezultatele poate nu sunt vizibile, aceste obiceiuri pot aduce beneficii pe termen lung. Astfel, odata cu inaintarea in varsta, cand pielea isi pierde din elasticitate, te poti bucura in continuare de un ten radiant si sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *