De ce este important să folosești SPF tot timpul anului?

Acoperirea cu protecție solară reprezintă cheia succesului în procesul de protejare a pielii în zilele însorite. Însă, aceasta nu trebuie utilizată doar pe timp de vară sau de caniculă.  

Multe persoane nu folosesc SPF atunci când vremea este rece sau mohorâtă, iar acest lucru dăunează foarte mult pielii. Citește rândurile de mai jos și află care sunt motivele pentru care este bine să aplici SPF tot timpul anului.  

De ce să utilizezi zilnic SPF, indiferent de anotimp? 

  • Protejează de arsurile solare 

Diminuarea stratului de ozon crește riscul de deteriorare a pielii, din cauza razelor UV dăunătoare. Crema de protecție solară blochează aceste raze, reducând foarte mult probabilitatea de apariție a arsurilor solare.  

Astfel, caută o cremă SPF de 30 sau cu un grad mai mare de acoperire. Majoritatea oamenilor consideră că variantele de creme cu grad de acoperire de 50 oferă protecție aproape dublă față de cele de 30. Astfel, trebuie știut că SPF 30 blochează aproape 97% din razele UVB, în timp ce cremele de 50 blochează 98% din razele UVB.

  • Previnecancerul de piele 

Riscul de cancer de piele crește atunci când pielea este expusă prea mult la soare. Din fericire, cancerul de piele poate fi prevenit cu ajutorul unei creme SPF.

Astfel, protecția solară trebuie să fie utilizată indiferent dacă stai la plajă sau conduci mașina pe timp de vară sau de iarnă. Doar în felul acesta, poți sta la mare depărtare de această boală complicată, are afectează din ce în ce mai multe persoane. 

  • Previne îmbătrânirea prematură a tenului 

Soarele îmbătrânește pielea rapid și agresiv. Daunele provocate de razele UV ale soarelui cauzează fotoîmbătrânirea pielii, care se caracterizează printr-un aspect întunecat al pielii și o descompunere a colagenului, care contribuie la apariția liniilor fine și a ridurilor. Studiile arată că persoanele sub 55 de ani care aplică în mod regulat protecție solară au cu 24% mai puține șanse de a apărea aceste semne de îmbătrânire, decât cei care nu o fac. 

Din acest motiv, crema SPF trebuie să reprezinte aliatul tău de nădejde, dacă îți dorești un ten întins și ferm pentru cât mai mult timp. Cu ajutorul protecției solare reușești să menții aspectul tânăr al pielii timp îndelungat, iar acesta reprezintă unul dintre marile avantaje ale acestei creme.  

  • Ajută la menținerea unui ton uniform al pielii 

Razele ultraviolete pot cauza apariția unor pete pigmentare la nivelul tenului, care reduc din strălucirea acestuia. Astfel, dacă vrei un ten luminos, curat și impecabil, folosește zilnic SPF, indiferent dacă este iarnă sau vară.  

În cazul în care te lupți deja cu diferite pete la nivelul feței, cel mai bine este să iei legătura cu El Studio, pentru a beneficia de un tratament cosmetic facial în acest sens.  

Așadar, dacă îți dorești o piele frumoasă, strălucitoare, luminoasă și de invidiat, cel mai bine este să porți mereu cu tine o cremă SPF, care să te ferească de efectele negative ale razelor UV. Asigură-te că folosești o cremă de protecție solară de calitate superioară, care să fie potrivită tipului tău de ten.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *