Părul grizonat este la modă!

Părul grizonat e pe val! El nu mai reprezintă acel ceva care te îmbătrânește și se pare că va și rămâne în acest fel de acum încolo grație hairstiliștilor din întreaga lume care au reușit să îl pună în valoare, cât și vedetelor precum Jane Fonda, care l-au transformat într-un adevărat statement.

Părul cărunt nu este neapărat un look, ci o stare de spirit. Cu alte cuvinte, părul tău poate avea orice culoare atâta timp cât ești încrezător și te simți bine în pielea ta.

De ce părul nostru albește odată cu trecerea timpului? Ne explică specialiștii El Studio Style:

Procesul de albire se întâmplă tuturor, mai devreme sau mai târziu. Pe măsură ce îmbătrâneșți, producția de melanină din firul de păr încetinește în mod natural, acest lucru generând estomparea culorii. Este doar procesul de îmbătrânire vinovat de acest lucru? Se pare că nu. Conform studiilor, acesta se datorează și stresului.  

Chit că este complet alb, cu o tentă argintie, sau cu șuvițe în nuanță de sare și piper, părul grizonat poate arăta grozav de bine dacă îl pui în evidență cu o tunsoare potrivită.

Dacă ai deja părul grizonat și vrei să îl pui în valoare, iată câteva sfaturi utile din partea hairstylistilor El Studio Style:

  • Fă-ți câteva șuvițe subțiri, ele vor distrage atenția de la firele de păr alb;
  • Folosește un șampon cu pigment violet. Cu ajutorul lui vei obține o nuanță cenușie extrem de plăcută;
  • Optează pentru o tunsoare complet nouă. Și pentru că părul crește destul de greu, îndrăznește chiar să îl scurtezi considerabil. Fă orice schimbare care te va ajuta să te simți fabulos;
  • Părul grizonat are tendința să se deterioreze mai ușor și să se electrizeze. Ce ai de făcut? Trasformă conditionerul în prietenul tău cel mai bun. Specialiștii recomandă produse hidratante, dar care să nu încarce, cât și protectectii pentru căldura generată de aparatele de styling, și sprayuri pentru strălucire;
  • Nu uita să folosești produse cu ingrediente care funcționează că o barieră protectoare și cu keratină, componentul cheie al firului de păr. Acestea oferă hidratare optimă și strălucire naturală.

Și totuși, dacă încă nu ești pregătită să-ți îmbrățișezi noul look și vrei să iți vopsești părul, optează pentru culori mai deschise, care nu cauzează un contrast între firele nou crescute și restul părului vopsit. Dacă procentajul de fire albe e mare, atunci nuanțele de blond ar masca foarte bine creșterea rădăcinii.

În ce privește coafurile care ar ascunde cel mai bine rădăcina crescută, specialiștii recomandă stylingurile libere, cu o ușoară cărare, eventual făcută acolo unde procentajul de fire albe este mai mic. Totodată și părul prins ar fi o soluție pentru persoanele care nu au așa multe fire albe pe zona de contur.

Vrei mai multe sfaturi pe această temă? Cere ajutorul specialiștilor El Studio Style!

www.el-studio.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *