De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata?

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

Dacă nu știi sigur de cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata, te afli în locul potrivit. Este o întrebare frecventă, al cărei răspuns nu este atât de simplu precum pare. Este important să înțelegem că orice exces poate fi dăunător pentru organism, iar acest principiu se aplică și asupra măștilor faciale.

Acestea pot fi adesea chiar relaxante și o opțiune populară în rândul celor ce vor un ten mai curat și luminos. Fie că este o mască homemade, sheet mask sau peel-off, fiecare tip de mască facială are propriile efecte și avantaje asupra tenului.

Totuși, utilizarea prea frecventă a acestora poate conduce la eliminarea uleiurilor naturale ale pielii și la un dezechilibru al pH-ului tău, precum și alte posibile efecte secundare. De aceea este important să stabilim cât de des ar trebui utilizat fiecare tip de mască facială. Citește în continuare pentru a afla…

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata?

Deși tratamentele faciale la un salon cosmetica sunt o alternativă bună, uneori pur și simplu preferăm să ne relaxăm acasă, cu o baie fierbinte sau în fața unui film și să aplicăm o mască facială.

Frecvența aplicării acestora depinde însă de scopul acelei măști și de ce fel de ten ai. De aceea, îți explicăm particularitățile pentru următoarele tipuri de măști faciale:

1. Sheet mask

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

Aceste măști faciale conțin ingrediente ce ajută tenul să se refacă din mai multe puncte de vedere. Rolul lor principal este hidratarea și luminarea tenului. Pe de altă parte, masca oferă aceste beneficii cât timp este umedă.

Odată ce se usucă, aceasta poate neutraliza mineralele și vitaminele din tenul tău. Îți recomandăm citirea în prealabil a ingredientelor ce formează substanța în care este îmbibată masca, înainte de a o cumpăra. Unele măști ar putea conține și substanțe chimice, ce ar putea irita pielea.

Deși anumite persoane ar putea fi tentate să folosească măștile acestea în fiecare zi, dimineața sau după muncă, nu recomandăm acest lucru. Anumite ingrediente din aceste măști faciale ar putea bloca porii tenului, din cauza utilizării prea frecvente. Recomandăm folosirea acestui tratament o dată pe săptămână!

2. Masca pe bază de cărbune

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

Măștile peel-off pe bază de cărbune sunt extrem de eficiente în a curăța tenul de impurități, praf sau puncte negre. Totuși, acțiunea asupra tenului este destul de dură și poate rămâne loc pentru întrebarea… de cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata de acest tip?

Odată cu îndepărtarea acestor impurități și bacterii, masca poate îndepărta și din uleiurile naturale ale pielii.

Deci, odată cu înlăturarea măștii, îți expui tenul multor factori externi nocivi, din aer. Recomandarea noastră este utilizarea acesteia o dată pe lună și nu mai mult.

3. Masca pe bază de argilă

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

Măștile pe bază de argilă pot fi considerate a fi potrivite pentru aproape orice ten, neprezentând riscul provocării unor iritații.

În funcție de tipul de argilă, acestea pot trata probleme precum acneea, punctele negre și chiar apariția ridurilor.

Argila este bogată în minerale naturale, ce sunt absorbite de tenul tău. Precum și în exemplele anterioare, folosirea excesivă a măștilor pe bază de argilă poate usca tenul. Recomandăm folosirea o dată sau de două ori pe săptămână!

4. Masca din gelatină

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

O alternativă excelentă pentru a-ți îmbunătăți nivelul de colagen al tenului! Gelatina este compusă din colagenul obținut din cartilaje.

Când masca se usucă, intră în piele și o face mai elastică și mai fină. Însă, odată cu înlăturarea măștii pe bază de gelatină, aceasta are și un efect exfoliant.

Însă de cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata din gelatină? Exfolierea exagerată nu este recomandată, de aceea îți sugerăm utilizarea acestei măști cel mult de 2 ori pe lună!

5. Masca DIY

De cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata

Încurajăm creativitatea și utilizarea ingredientelor pe care le ai chiar în casă, cât timp sunt cele potrivite! E o modalitate bună de a te destinde, prin a prepara un tratament facial simplu și rapid! Măștile DIY pot include o varietate largă de ingrediente, precum turmeric, iaurt, aloe vera, ulei de cocos, argilă sau apă de trandafiri.

Cum acestea sunt ingrediente naturale, poți utiliza o mască DIY chiar și de 3 ori pe săptămână! Ai grijă însă la ingrediente precum citricele, deoarece măștile ce le conțin nu trebuie păstrate pe față prea mult timp.

Felicitări! Ai învățat de cate ori pe saptamana poti aplica masti de fata, cel puțin în cazul celor mai populare dintre acestea! Află mai multe secrete în materie de cosmetică și tratamente la El Studio blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *