Microneedling: ce este și care sunt avantajele

Microneedling ce este și care sunt avantajele

Tratamentele faciale ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a oricărei femei care își dorește o piele sănătoasă și strălucitoare. Printre cele mai în vogă procedee în acest moment se numără și microneedling, un tratament cosmetic cu o varietate de beneficii.

Înainte să îți faci o rezervare la salonul preferat este foarte important să te informezi, să știi exact ce implică tratamentul de mezoterapie prin microneedling, care sunt beneficiile și care sunt posibilele riscuri, dacă există.

În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre microneedling:

Ce înseamnă microneedling

Microneedling este o procedură cosmetică prin care un expert folosește un instrument cu mici ace sterilizate pentru a înțepa stratul de la suprafață al pielii. În urma acestuia vor rămâne mici răni care determină corpul să producă mai mult colagen și elastină care îți vor face pielea să arate mai tânără.

Care sunt beneficiile procedurii de microneedling

Deoarece nu este o procedură invazivă, timpul de recuperare este minim și vei observa rezultate foarte rapid. În câteva săptămâni ar trebui să vezi deja rezultatele: pielea să arate mai fermă, mai plină și mai luminoasă.

Procedura de microneedling este folosită pentru a îmbunătăți aspectul:

  • Cicatrici provocate de acnee;
  • Pete de la soare sau de la vârstă;
  • Riduri;
  • Pori mari;
  • Piele lipsită de elasticitate;
  • Piele care nu are o culoare uniformă.

Cum se desfășoară o ședință de microneedling

Poți să te programezi pentru o ședință de mezoterapie facială prin microneedling atât la dermatolog, cât și la un estetician la salonul tău preferat. Cere specialiștilor să îți explice cum se va desfășura tratamentul și verifică mereu ca acele să fie sterilizate.

Procedura durează în jur de 10-20 de minute în funcție de cât de mare este zona tratată, iar majoritatea oamenilor au nevoie de aproximativ 4-6 ședințe pentru a observa rezultate.

Primul pas este aplicarea unei creme cu anestezic astfel încât tu să nu simți durere în timpul procedurii. Mai apoi, specialistul va folosi un dispozitiv cu ace (poate avea mai multe forme) pe diverse porțiuni de pe față sau corp. Deoarece acele îți provoacă mici răni, cel mai probabil vei sângera.

La final, persoana care îți administrează tratamentul va aplica o cremă sau un serum care să îți calmeze iritația pielii și să încurajeze vindecarea rapidă.

Care sunt riscurile tratamentului de microneedling

Microneedling, la fel ca orice altă procedură cosmetică, are anumite riscuri, cel mai comun fiind o iritație minoră a pielii imediat după procedură. În schimb, dacă observi oricare din următoarele reacții, contactează un medic: sângerare, învinețire, infecție sau cojirea pielii.

După procedură, pielea este foarte sensibilă deci este foarte important să limitezi expunerea la soare și să folosești cremă de protecție solară.

Dacă îți dorești o piele cu un aspect mai tânăr sau să scapi de anumite semne precum cicatrici sau pete, programează-te acum la o ședință de microneedling la El studio și bucură-te de rezultatele rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *