Metode de îndepărtare a părului facial

Creșterea părului facial este adesea o problemă, în ceea ce privește îngrijirea personală. Unele persoane pot avea părul facial foarte dens, din cauza unor probleme genetice sau hormonale. Oricare ar fi cauza din spate, mulți oameni pot fi deranjați de părul facial nedorit.

Opțiunile de înlăturare permanentă devin, astfel, foarte căutate.  Deși există și anumite metode clasice, acestea nu sunt eficiente pe termen lung. O piele catifelată este de dorit pentru cât mai mult timp, din punct de vedere dermatologic.

De aceea, tehnologiile moderne de epilare definitiva faciala, prin laser și IPL, se bucură de un succes deosebit în domeniul cosmeticii. Află în continuare care sunt metodele de îndepărtare a părului facial, atât temporare, cât și de lungă durată.

Metode de scurtă durată

1.   Bărbierirea

Adesea, este posibil să nu ai suficient timp pentru a înlătura părul facial prin alte metode. De aceea, utilizarea lamei de ras ar putea fi cea mai rapidă modalitate, pe moment. Bărbierirea te scapă de părul de la suprafață, motiv pentru care acesta crește din nou atât de repede.

Avantajele acestei metode sunt ușurința utilizării, eficiența înlăturării părului și faptul că nu este un proces dureros.

Dacă există alunițe sau pete pe față, ai grijă să le eviți sau să te razi foarte ușor peste ele. După bărbierit, clătește-ți fața și aplică o cremă specială, pentru a rehidrata pielea. Același sfat se aplică și pentru o epilare definitiva faciala. Curăță apoi aparatul de ras și depozitează-l într-un loc uscat.

2. Pensarea

Oamenii pot folosi penseta pentru a smulge părul de la rădăcină. Cu ajutorul pensetei se îndepărtează fiecare fir de păr individual, deci poate dura mai mult timp decât o epilare definitiva faciala.

Este o metodă recomandată pentru îndepărtarea părului din zone mici, cum ar fi în jurul sprâncenelor.

Pensarea poate fi puțin dureroasă pe moment, provocând înroșirea zonei în cauză. Senzația de disconfort dispare însă imediat. Trebuie doar să tragi firul de păr ferm și rapid în direcția de creștere a părului.

3. Epilarea cu ceară

Epilarea cu ceară îndepărtează părul de la rădăcină prin aplicarea de ceară topită pe piele. Lasă ceara să se răcească, apoi smulge-o cu putere pentru a îndepărta cât mai eficient fiecare fir de păr din zona aplicării.

Poți folosi această metodă pentru a îndepărta părul facial, deși ar trebui să ai grijă să eviți zonele delicate precum nasul și urechile. În general, trebuie evitate oricare zone de piele sensibilă sau iritată.

Evită de asemenea epilarea cu ceară a zonelor cu arsuri solare, alunițe, negi sau varice.

Metode de lungă durată

1. Epilare definitiva faciala cu laser

Deși toate opțiunile enumerate își ating scopul pe moment, este de preferat sa alegi o epilare definitiva faciala.

Epilarea cu laser este o opțiune de îndepărtare a părului pe termen lung. Acest tratament vizează însuși foliculul de păr. Sistemul funcționează prin deteriorarea foliculului cu raze laser, ce emit un nivel ridicat de căldură.

Astfel este oprită creșterea firului de păr. În cele mai multe cazuri, îndepărtarea părului durează câteva luni, iar în unele cazuri poate dura chiar ani. Când părul crește din nou, este adesea mai fin și mai deschis la culoare.

2. Epilare definitiva faciala cu IPL

Spre deosebire razele laser, care sunt mai intense și concentrate pe o arie limitată razele de lumină IPL sunt dispersate și cu o intensitate scăzută. Deși părul crește în continuare după primele ședințe de epilare IPL, acesta devine tot mai rar.

Persoanele care optează pentru epilare IPL beneficiază de sesiuni de epilare personalizate, în cadrul cărora, tehnicianul ține cont de particularitațile fiecărei persoane. Aceste particularități sunt culoarea pielii, pigmentări specifice, culoarea și grosimea firului de păr.

Pentru o epilare definitiva faciala, contactează cu încredere El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *