7 sfaturi pentru o manichiură cu gel reușită și rezistentă în timp

7 sfaturi pentru o manichiură cu gel reușită și rezistentă în timp

Manichiura cu gel a revoluționat felul în care ne îngrijim unghiile, cu o singură ședință de o oră la salon te poți bucura de unghii colorate pentru o perioadă de până la o lună. Mai mult, poți opta pentru o varietata de modele unghii cu gel care nu ar putea fi create cu o ojă mai puțin rezistentă.

Din păcate, dacă nu alegi un salon de încredere și nu acorzi atenție îngrijirii de după manichiură, unghiile se pot subția, se pot coji și pot chiar crăpa. Îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi pentru a te ajuta să ai unghii frumoase și sănătoase înainte, în timpul și după o manichiură cu gel:

1.Fii proactivă în privinț salonului ales

Înainte să te programezi la un salon unghii este recomandat să citești cât mai multe lucruri despre salonul ales, inclusiv recenzii de la clienți. Asigură-te că instrumentele folosite sunt dezinfectate după fiecare client și că nu îți vor fi tăiate cuticulele, pentru că există riscul să te infectezi.

2.Folosește cremă de protecție solară

Înaine de programarea pentru manichiura cu gel, aplică un strat generos de cremă cu factor de protecție solar pe mâini petru a te proteja de razele ultraviolete necesare pentru uscarea gelului. Expunerea prelungită la razele nocive poate provoca îmbătrânirea prematură a pielii și chiar cancer de piele.

3.Poartă mănuși

Pentru a-ți proteja manichiura cu gel, alege să porți mănuși de fiecare dată când faci lucruri care ți-ar putea afecta unghiile sau folosești substanțe puternice, spre exemplu spălat vase, curățenie, grădinărit etc.

4.Nu folosi produse cu uleiuri dizolvante

Există anumite produse care conțin ingredinte ce îți pot dizolva imediat culoare de pe unghiile cu gel. Acestea se găsesc cel mai comun în uleiurile autobronzante și în soluțiile care te protejează de pișcăturile insectelor.

5.Acordă atenție îngrijirii

Pentru a te bucura de unghii sănătoase este important să îți hidratezi cuticulele și să eviți acțiunile care le-ar putea deteriora:

  • Aplică un ulei de cuticule în fiecare seară, înainte de culcare;
  • Nu îți folosi unghiile pentru a deschide sau desprinde lucruri;
  • Spalată-te imediat de clorul din piscină pentru a evita deteriorarea culorii.

6.Prelungește durata de viață

Manichiura cu gel poate rezista până la o lună, dar va exista o discrepanță între unghia ta și construcția cu gel. Dacă vrei să te ma bucuri câteva zile de culoarea aleasă, poți aplica puțin sclipici la baza fiecărei unghii ți nu se mai observa creșterea.

7.Nu încerca să ștergi manichiura cu gel

Manichiura cu gel rezistă atât de bine în timp deoarece este foarte bine lipită de unghie și poate fi ștearsă doar folosind produse speciale la salon. Chiar dacă o parte din culoare s-a desprins, nu încerca să tragi de unghie sau să folosești alte unele, fă-ți cât mai repede o programare la salon.

Manichiura cu gel îți permite să experimentezi diverse culori și modele și are avantajul că rezistă foarte bine în timp, indiferent de forma unghiei. Dacă vrei să te bucuri de unghii frumoase și sănătoase, aplică sfaturile de mai sus și ascultă recomandările specialiștilor de la salon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *