7 sfaturi pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

7 sfaturi pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Imediat ce temperaturile de afară scad, vei observa schimbarea pe tenul tău: pielea devine mai uscată și ești predispusă la iritații de piele. Aceste modificări apar și la nivelul mâinilor și picioarelor, a oricărei zone expusă la factorii externi.

Umiditatea din piele se evaporă mult mai repede din cauza aerului rece de afară, a soarelui care se reflectă în zăpadă, a aerului uscat din interior și a nivelului scăzut de umezeală caracteristic sezonului rece.

Îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi pentru îngrijirea pielii astfel încât să te bucuri de o piele sănătoasă și strălucitoare în sezonul rece:

1.Folosește creme de hidratare imediat după duș

Este foarte important să folosești un produs hidratant imediat după ce te speli pe față, mâini sau corp deoarece prin curățare elimini și uleiurile secretate natural de corp, care sigilizează umiditatea în epiderma pielii.

Astfel, pentru a nu uita să îți hidratezi pielea, păstrează o cremă pe chiuvetă și încearcă să ai mereu mini-creme la tine pe care să le poți utiliza în caz de nevoie.

2. Utilizează creme cu factor de protecție solar

Având în vedere că în sezonul rece, zilele sunt mai scurte și deseori înnorate, poți fi tentată să elimi crema cu FPS din rutina de dimineață. Dar razele nocive ale soarelui pătrund și prin nori, iar, mai ales iarnă, acestea se reflectă puternic din zăpadă.

Aplică crema cu FPS de cel puțin 30, imediat după ce ai folosit crema de hidratare.

3.Programează-te la tratamente de înfrumusețare

Deoarece iarna te expui mai puțin la soare, acum este momentul ideal să îți faci o programare la un salon de încredere pentru câteva clipe de răsfăț pentru pielea ta. Încearcă un tratament facial mezoterapie pentru un aspect al tenului mai întinerit.

4.Folosește un umidificator

În sezonul rece, datorită încălzirii, aerul de la interior tinde să fie foarte uscat și asta îți va afecta vizibil pielea. Poți utiliza un umidificator setat pe 60% care să îi ofere pielii umiditatea de care are nevoie astfel încât tu să te simți confortabil.

5.Evită băile în cadă și setează o temperatură mai mică la duș

După o zi petrecută afară, la temperaturi joase, probabil te gândești doar cum vei face un duș extra cald. Dar temperaturile ridicate îți vor elimina rapid uleiurile naturale din piele și e posibil chiar să îți provoace iritații.

Deci, ideal ar fi ca temperatura dușului să fie confortabilă și călduță, nu fierbinte.

6.Hidratează-te de la interior

Aspectul pielii nu este influențat doar din umezeala din epidermă sau din aer, ci și cea din corp. Deci, dacă vrei o piele hidratată, este important să bei o cantitate optimă de apă și să consumi alimente hidratante.

De asemenea, poți să incluzi în dieta ta și alimente bogate în antioxidanți și grăsimi omega-3 care încurajează corpul să producă celule sănătoase.

7.Schimbă-ți rutina de îngrijire

Deoarece starea pielii tale se schimbă de la sezon la sezon, la fel ar trebui să îți modifici și rutina de îngrijire astfel încât să răspundă nevoilor tenului de la acel moment. Astfel, în sezonul rece evită produsele care conțin alcool și parfum deoarece îți pot usca excesiv pielea și îți pot provoca iritații.

Chiar dacă vremea de afară nu este cea mai prietenoasă cu pielea ta, dacă știi să o îngrijești, te vei bucura de un ten sănătos și radiant pe tot parcursul anului. Schimbă-ți rutina de îngrijire în funcție de nevoile pielii și dacă ai nevoie de mai multe sfaturi, programează-ți o consultație cu specialiștii El Studio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *