Managementul stresului pentru acnee – Top 4 solutii pentru o piele frumoasa si luminoasa

Cosurile, punctele negre si alte tipuri de acnee sunt afectiuni ale pielii cu care multe persoane se confrunta. Asociatia Academiei Americane de Dermatologie mentioneaza ca acneea este cea mai frecventa afectiune a pielii, care afecteaza pana la 50 de milioane de oameni in fiecare an. 

Acneea si toate formele sale neplacute apar, de obicei, in timpul pubertatii, din cauza cresterii activitatii hormonale. Insa, aceste imperfectiuni pot aparea in orice etapa a vietii, reprezentand efecte ale stresului.   

Cu toate acestea, acneea de stres tinde sa afecteze persoanele care sunt predispuse la cosuri. Astfel, situatiile suparatoare din viata pot face persoanele cu tendinta acneica , mai susceptibile la noi eruptii.  

Daca te confrunti cu acest tip de acnee, afla de aici cateva sfaturi cu privire la managementul stresului, astfel incat sa te bucuri de o piele curata si luminoasa. 

Managementul stresului -Modalitatea in care stresul provoaca acnee 

Stresul nu provoaca acnee in mod direct, dar exista multi factori legati de starile de agitatie, care creeaza mediul perfect pentru astfel de eruptii. 

Acneea se afla in stransa legatura cu hormonii, fapt pentru care de aici incepe tot procesul de stres al pielii.  Cortizolul, un hormon eliberat in timpul stresului, poate creste cantitatea de ulei pe care o produce pielea. Acest ulei, numit sebum, apare in mod natural in cantitati mici in piele. Insa, in situatiile stresante, pielea poate dezvolta mai mult sebum, ceea ce conduce la aparitia acneei.  

Aspectul acneei de stres este asemenator cu cea din adolescenta. De obicei, acneea de stres apare in zona T sau in locurile in care glandele seboreice sunt mai dense. Deci, spre deosebire de acneea clasica, ce se prezinta de obicei in jurul barbiei si a maxilarului,  cea provocata de stres isi face aparitia pe frunte, nas si barbie. 

Managementul stresului – Regim de ingrijire a pielii

  • Evita atingerea fetei 

Daca ai tendinta de a pune mereu mainile pe fata, este destul de dificil sa combati acneea. De cele mai multe ori, mainile sunt murdare, iar in combinatie cu sebumul, poti intensifica numarul cosurilor. 

Astfel, daca ai un tic nervos in a-ti atinge constant fata, incearca sa uiti de el, iar daca vrei neaparat sa pui mana undeva pe ten, spala-te pe maini inainte. Doar in felul acesta, poti evita agravarea acneei de stres.  

  • Foloseste produse cu retinoizi 

Retinoizii te pot ajuta eficient in lupta cu acneea, deoarece normalizeaza secretiile glandei sebacee si regleaza productia de sebum.  De asemenea, mentin porii curati si ajuta la refacerea celulelor pielii.  

  • Incearca o crema cu vitamina A 

Cremele cu vitamina A curata porii si au un beneficiu suplimentar anti-imbatranire, asa ca reprezinta o solutie pe care este bine sa o introduci in rutina ta zilnica de ingrijire. Acestea, insa, nu ar trebui folosite de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza.  

Informeaza-te cu privire la cele mai bune creme cu vitamina A de pe piata si foloseste-le cu incredere, pentru a te bucura de un ten impecabil.  

  • Ia in vedere tratamentele faciale profesionale 

La El Studio poti beneficia de numeroase tratamente faciale, menite sa te ajute sa obtii un ten de vis. Orice tip de problema ai, apeleaza la ajutorul specialistilor din saloane, care folosesc cele mai bune solutii, ideale pentru toate tipurile de ten.  

Astfel, beneficiaza de cateva tratamente faciale in Bucuresti, mai ales daca nu dispui de timpul si rabdarea necesara, pentru a folosi acasa mai multe creme si lotiuni antiacneice. 

Managementul stresului – Sfaturi pentru diminuarea nivelul de stres resimtit 

Gestionarea nivelurilor de stres poate avea un impact pozitiv asupra pielii, acneei si a vietii in general.  

Iata cateva modalitati simple de managementul stresului, prin care poti reduce nivelul de stres resimtit in corp: 

  • Exercitiu fizic – Sportul este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a stresului, anxietatii si a depresiei. Corpul elibereaza endorfine in timpul exercitiilor fizice, care intensifica  energia buna si ridica moralul.  
  • Somnul – Potrivit Asociatiei Americane de Psihologie, chiar si o usoara lipsa de somn poate afecta memoria, judecata si starea de spirit. Astfel, asigura-te ca te odihnesti suficient in fiecare zi. Doar in felul acesta poti trece cu brio peste toate situatiile stresante si poti avea o stare excelenta de spirit, indiferent de incercarile de peste zi.  
  • Dieta – Obiceiurile alimentare sanatoase te pot ajuta sa reduci stresul. O dieta bine echilibrata include o multime de nutrienti, care te ajuta sa  transformi caloriile ingerate in energie benefica. Evitarea cofeinei si a alcoolului reprezinta o alta metoda prin care poti diminua nivelul de stres din organism.  

Asadar, daca esti bine din punct de vedere psihic, acest lucru se remarca prin aspectul pielii tale. In cazul in care atingi cote alarmante de stres, incearca sa meditezi, sa faci yoga si sa desenezi, pentru a spori buna dispozitie si pentru a avea o piele de invidiat! Astfel, managementul stresului este important pentru sanatatea si pielea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *