Ingrijire unghii – Cum sa mentii unghiile sanatoase

salon unghii

Arunca o privire asupra unghiilor tale. Sunt puternice si sanatoase? Observi lovituri sau zone de culoare sau forma neobisnuite? Multe afectiuni nedorite pot fi evitate printr-o ingrijire adecvata a unghiilor. Afla cum poti avea grija de unghiile tale!

6 sfaturi simple si utile pentru unghii sanatoase!

Incercati lotiuni care contin alfa-hidroxi acizi sau lanolina pentru unghiile fragile

Unghiile devin, de obicei, fragile din caua expunerii repetate la medii umede. Daca faci activitati in urma carora mainile tale intra in contact cu apa, precum spalarea vaselor sau inotul, unghiile tale pot deveni fragile. Ce poti face? Cauta lotiuni cu alfa-hidroxi acizi sau cu lanolina. Verifica lista igredientelor pentru a identifica daca aceste substante se regasesc, fiind foarte utile in refacerea rezistentei unghiilor. In plus, un astfel de produs este indicat si pentru ingrijire cuticule.

De asemenea, ar trebui sa incerci sa porti manusi in timpul spalarii vaselor. Acest lucru te poate ajuta sa iti pastrezi unghiile uscate si implicit mult mai rezistente!

Consulta un dermatolog daca ai unghiile decolorate

Unghiile albe sau galbene sunt adesea rezultatul unei infectii fungice.  De fapt, 50% din decolorarile unghiilor se datoreaza infectiilor cauzate de ciuperci comune gasite in aer, murdarie si sol. Daca unghiile tale sunt decolorate, programeaza o vizita la medicul dermatolog pentru o evaluare. Acesta iti poate recomanda unguente, suplimente sau creme pentru tratarea problemei.

Curata regulat unghiile

La fel ca mainile, unghiile trebuie spalate in mod regulat. Cand iti speli mainile, freaca usor si suprafata unghiilor. Acest pas trebuie sa se regaseasca in rutina ta de ingrijire unghii. De asemenea, incearca sa te asiguri ca si partea inferioara a unghiilor este perfect curata, fiind locul in care se adapostesc diferite bacterii daunatoare. Nu uita si de vizitele la un salon unghii pentru intretinerea regulata!

Hidrateaza unghiile regulat

La fel ca pielea ta, unghiile au nevoie de hidratare. Apa usuca adesea uleiurile naturale din unghii, motiv pentru care acestea trebuie completate cu o crema hidratanta. Incearca sa te asiguri ca aceasta ajunge pe suprafata fiecarei unghii. Pentru un proces de ingrijire unghii corect, alege o crema hidratanta delicata, fara substante chimice sau parfum. Poti folosi, de asemenea, si ulei cuticule Farmec pentru hranire si hidratare. Acest produs pentru ingrijire cuticule hidrateaza unghia, generand o crestere frumoasa si sanatoasa.

Ai grija la manichiura si pedichiura

In cazul in care optezi pentru o programare unghii cu gel, incearca sa te asiguri ca salonul unde mergi este licentiat. De asemenea, tehnicianul trebuie sa sterilizeze toate instrumentele pe care le va folosi pe unghii. Este indicat ca, in cazul in care nu te descurci sa iti faci singura manichiura si pedichiura, sa apelezi la adevarati profesionisti. Acestia sunt acolo pentru satisfacerea nevoilor tale, avand kit-uri speciale pentru ingrijire unghii, dar si multa rabdare pentru ca tu sa pleci fericita acasa!

Recunoaste si trateaza infectiile fungice

Daca identifici o infectie fungica la unul dintre degete nu o ignora! Ciuperca unghiilor apare de obicei sub forma unor pete albe sau galbene chiar sub varful unghiilor de la maini sau de la picioare. In cazul in care aceasta nu provoaca dureri, medicamentatia nu este necesara. Opteaza pentru un proces de ingrijire unghii mult mai riguros, aplica ulei cuticule Farmec si renunta pentru o perioada la mult asteptata programare unghii cu gel.

Urmeaza aceste sfaturi si te vei putea bucura de unghii frumoase, dar si sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *