De ce este importantă protecția SPF pentru păr în sezonul cald

Probabil auzi frecvent în jurul tău că părul are nevoie de protecție UV în sezonul estival. Să fie aceasta utilă doar pentru piele? Specialiștii în domeniu spun că radiațiile ultraviolete sunt extrem de nocive și pentru podoaba ta capilară, prin urmare dacă vrei s-o menții sănătoasă ai nevoie de o îngrijire riguroasă pe tot parcursul sezonului cald.

Am întrebat hairstiliștii El Studio despre daunele provocate de soare, iată motivele pentru care protecția adecvată este esențială:

Decolorarea

Razele UV pot afecta pigmentul natural al firului de păr ducând la o decolorare treptată a acestuia. În ce privește părul vopsit, el devine și mai vulnerabil la decolorare după expunerea la soare. Prin urmare este indicat să eviți tratamentele chimice mai ales înaintea vacanțelor când cel mai probabil îți vei petrece timpul în aer liber. 

Deshidratare și uscare

Soarele poate elimina umiditatea naturală din păr, lăsându-l uscat și fragil. Razele UV afectează structura cuticulei părului, deteriorând-o, făcându-l în acest fel predispus la rupere și despicare.

 Pierderea elasticității

Radiațiile solare diminuează forța proteinelor care susțin părul, precum colagenul și elastina. Acest lucru duce la scăderea elasticității, ceea ce înseamnă că podoaba ta capilară este mai sensibilă și mai predispusă la rupere.

Protecție împotriva razelor UVA și UVB

Razele UV sunt clasificate în două categorii principale: UVA și UVB și ambele dăunează părului: cele UVA penetrează în stratul intern al firelor, slăbindu-le de-a lungul timpului, în timp ce acelea UVB provocă arsuri solare la nivelul scalpului și deteriorează părul, însă utilizarea produselor de protecție solară special formulate pot ajuta la reducerea efectelor negative ale acestora.

Menținerea culorii părului

Dacă ai părul vopsit sau cu șuvițe, protecția UV este esențială pentru menținerea culorii vii și strălucitoare o perioadă mai lunga. Razele solare pot cauza estomparea nuanței, ceea ce înseamnă că trebuie să iei măsuri suplimentare, mai precis să apelezi la măști cu pigment de colorare, acestea îți vor împrospăta culoarea părului și îi vor oferi un plus de strălucire.

Ai plecat deja în vacanță și nu ai reușit să pui în bagaj niciun produs cu protecție UV? În acest caz te așteptăm când te întorci la El Studio pentru un tratament puternic hidratant si reparator. Programează-te de pe acum: www.el-studio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *