Cine n-a avut vreodată pungi sub ochi sau n-a văzut un coleg cu ochii umflați, crezând că-i doar dimineață, ca apoi să observe că nu dispăreau pe parcursul zilei? Cu toții știm despre ele. Unii sunt deranjați dacă le au, alții nu prea sunt. Există o piață imensă pentru prima categorie, care promite tratamente pentru pungile de sub ochi care le vor face să dispară în mod miraculos. Însă aceste metode nu funcționează mereu fiindcă, precum știm, nu există oameni identici.
Sigur, să bei apă și să aplici comprese reci e folositor pentru reducerea pungilor, doar că numai pe termen scurt. Dacă îți dorești o schimbare care să dureze, e momentul să faci niște modificări la stilul curent de viață. Mai ales dacă cearcănele și pungile de sub ochi sunt o trăsătură moștenită. Cauzele pungilor de sub ochi variază de la alergii, eczeme, oboseală cronică, până la probleme de pigmentație, expunere prea lungă la soare sau, pur și simplu, înaintarea în vârstă.
Hai să vedem cum putem trata acasă pungile de sub ochi.
Aplicarea de pliculețe de ceai
Ceaiul nu e doar pentru băut la răceală sau, în cazul britanicilor, zilnic la ora cinci după-masa. Ceaiul cu cofeină ajută la cearcăne și pungile de sub ochi. Cafeina din ceai conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul sanguin. Conform unui studiu, ceaiul verde ar fi cel mai bun. Trebuie fierte două pliculețe timp de maximum cinci minute, lăsate la frigider alte 20, stors lichidul din ambele și plasate sub ochi de la 15 miunte la 20 de minute.
Folosirea unei comprese reci
Când toate cremele „minune” nu dau rezultate, încearcă să aplici o compresă rece în zona afectată, pentru rezultate pe termen scurt. Cu toate că și compresa rece este disponibilă pe piață la un anumit preț, clar ieși mai ieftin dacă o faci acasă. Și nu e greu deloc. Ține doar minte că înainte s-o aplici, este indicat să înfășori compresa într-un material fin, pentru a-ți proteja pielea de îngheț.
Hidratare
Apa reprezintă 60% din greutatea unui om obișnuit. Cu această informație în minte, e ușor să ne dăm seama că punguțele de sub ochi și cearcănele pot fi cauzate de deshidratare.
Antihistaminice
Alergiile mai sunt un factor ce pot cauza nedoritele pungi de sub ochi. Acestea pot fi simple reacții ale sistemului imunitar la un factor deranjant. Dacă ai impresia că pungile de sub ochi pot proveni din cauza vreunei alergii, adresează-te doctorului tău pentru o examinare în urma căreia să-ți recomande (sau nu) tratament pentru alergii.
Cremă de soare, zilnic
Protejându-te de soare reduci riscul de îmbătrânire prematură, cancer al pielii sau decolorarea pielii. O concluzie ar fi că soluția ar putea fi crema de soare aplicată pe pungile de sub ochi.
Demachiere obligatorie înainte de culcare
Îmbunătățirea rutinei de seară poate ajuta. Este important să ne spălăm pe față în fiecare seară înainte de a adormi. Dacă dormi cu machiaj pe la ochi riști să-i iriți, să experimentezi o reacție alergică sau chiar să dezvolți o infecție ce creează înroșirea pielii, umflarea acesteia sau alte consecințe.
Capul sus în somn!
Încearcă să ții capul deasupra corpului atunci când dormi. N-ar trebui să fie greu, e nevoie de o pernă sau de două în plus. De ce funcționează? Pentru că în felul acesta restricționezi accesul fluidelor în pleoapele de jos, care formează umflăturile de sub ochi atunci când dormi.
Dormi cel puțin opt ore pe noapte
În afară de calitatea somnului, contează foarte mult și durata acestuia. Sunt șanse ca lipsa de somn să nu îți provoace cearcăne sau pungi, ba chiar e posibil să-ți facă pielea mai palidă. Șapte sau opt ore de somn se recomandă mereu oricărui adult.
Este indicat să mâncăm alimente mai bogate în fier și colagen, să reducem mâncărurile sărate, alcoolul și să renunțăm complet la fumat.
Dacă reușești să faci măcar câteva dintre lucrurile de pe listă, ești pe drumul cel bun. Încă îți poți crește șansele să scapi de pungile de sub ochi. Vezi toate tratamentele El Studio și fă-ți o rezervare. Te așteaptă o echipă de profesioniști, gata să te ajute cu orice ai avea nevoie!