Sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a părului creț

Te numeri printre norocoasele posesoare ale părului creț? Deși părul creț pare mai greu de îngrijit, situația nu este întocmai așa. Posesoarele părului creț sunt cu adevărat norocoase, deoarece nu trebuie să aloce mult timp coafurii. Părul creț este, prin definiție, jucăuș și elegant, motiv pentru care un simplu coc este suficient pentru a arăta impecabil.

Dacă a aranja părul creț este o treabă de câteva minute, îngrijirea lui implică mai mulți pași ce trebuie respectați cu strictețe. În cele ce urmează vei afla cum să îngrijești părul creț, de la spălare până la hidratare.

Spălarea părului creț

Spre deosebire de părul drept, părul creț este supus mai des deshidratării, iar deshidratarea îl face să arate urât și neîngrijit. Un prim sfat este să nu speli părul creț în exces, deoarece șamponarea, mai mult de 2 ori pe săptămâna, îndepărtează uleiurile naturale din textura firului de păr. Atunci când speli părul creț, acordă importanță mare șamponului pe care îl utilizezi. Acesta trebuie să fie special conceput pentru părul creț, să conțină balsam și să ofere strălucire. În timpul spălatului, insistă mai mult asupra scalpului. După ce ai spălat părul, acoperă-l cu un prosop, dar nu-l șterge. Dacă îl vei șterge, vei obține efectul de păr electrizat, care, în cazul părului creț, nu este recomandat, din 2 puncte de vedere: prea mult volum și fără strălucire.

Pieptănarea părului creț

Cu siguranță știi că părul nu trebuie pieptănat când este ud, pentru că există riscul de rupere a firelor de păr. În cazul părului creț, situația este clară: părul creț nu se perie niciodată! De ce? Pentru că, prin pieptănare, se strică buclele, iar părul arată mai degrabă ciufulit decât ondulat. Dacă dorești, totuși, să-l aranjezi un pic, folosește un pieptăn cu dinți rari.

Hidratarea părului creț

În ceea ce privește părul creț, hidratarea este esențială. Un păr deshidratat nu are strălucire, este uscat și pare neîngrijit. Pentru a evita deshidratarea părului creț, este bine să folosești un balsam ce nu necesită clătire. Îngrijirea părului creț, pentru a-l menține hidratat și strălucitor, înseamnă parcurgerea următorilor pași:

  • Folosește un șampon de calitate, special creat pentru părul creț;
  • Utilizează, după fiecare spălare, un balsam de păr ce nu necesită clătire;
  • Aplică ulei de păr hidratant, la vârfuri;
  • Folosește, o dată la două săptămâni, o masca de păr hidratantă, din comerț, sau o mască de păr făcută în casă, din ingrediente naturale.

Dacă ai nevoie de sfatul specialiștilor pentru îngrijirea părului creț, echipa de hair-stylisti a saloanelor de frumusețe El Studio te așteaptă cu recomandări profesionale, pentru un păr creț sănătos, hidratat și îngrijit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *