Cum te pregătești pentru epilarea definitivă cu laser

Cum te pregatesti pentru epilarea definitiva cu laser

Există numeroase soluții pentru părul nedorit, fiecare cu un grad de eficiență diferit. Dacă după epilatul cu lama, părul va crește în decurs de o zi, epilarea cu laser este cel mai aproape de o soluție definitivă.

Dacă vrei să fii pregătită pentru o vară însorită, acum e momentul să îți faci programare pentru o ședință de epilare definitiva cu laser. În funcție de culoare firului de păr și al pielii, specialiștii de la salon îți vor sugera numărul de ședințe necesare și frecvența.

După consultația inițială și un test pe o porțiune mică de piele, va trebui să te pregătești pentru epilare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de o experiență confortabilă:

1.Oprește orice altă metodă de epilare

Epilarea definitivă cu laser funcționează prin distrugerea rădăcinii deci este important ca aceasta să existe atunci când te prezinți la o ședință. Astfel evită să te epilezi cu ceară, cu zahăr, cu epilatorul sau cu penseta.

În schimb, poți folosi diverse metode de depilare care lasă rădăcina intactă precum rasul cu lama.

2.Zona care urmează să fie tratată trebuie rasă

Înainte cu aproximativ 24 – 48 de ore să te prezinți la ședinta de epilare cu laser trebuie să epilezi zona aleasă (axile, inghinal, picioare etc). Acest lucru este necesar deoarece reduce șansa să apară arsuri pe piele atunci când laserul targhetează pigmentul care se află la rădăcina părului.

3. Evită expunerea la soare

După ce ți-ai programat ședința de epilare, trebuie să ai grijă să nu te expui la soare cu două săptămâni înainte de data aleasă. Deci, nu îți planifica vacanțe la mare, ore la solar și nu folosi autobronzant. Folosește cu încredere crema de protecție solară de fiecare dată când ieși din casă.

În caz contrar, riști să îți apară pete de decolorare după tratamentul cu lase și chiar să ai parte de o experienț dureroasă dacă ai arsuri solare în acel moment.

4. Nu te decolora

Dacă obișnuiai să îți decolorezi părul din zona pe care o vei epila definitiv cu laser, trebuie să te oprești. Decolorarea distruge pigmentul din firul de păr care este foarte necesar pentru epilare. Practic, pigmentul din rădăcinile firului de păr absoarbe lumina produsă de lase și duce la distrugerea permanentă a părului.

5. Fii sincer despre medicamentele pe care le cosumi

Este foarte important să fii sincer cu specialiștii de la salon la consultația inițială și să le comunici deschis toate medicamentele pe care le folosești, în special antibiotice, anticoncepționale și tratamente pentru acnee.

Nu va trebui să îți întrerupi medicația dar experții în epilare vor ști ce modificări să facă astfel încât tu să te bucuri de o experiență confortabilă cu rezultatele dorite.

Epilarea definitivă cu laser este foarte eficientă, dar dacă vrei să obții rezultatele optime, trebuie să respecți câteva reguli înainte de ședințele de epilare. Pentru a afla mai multe detalii despre epilare IPL pret, te rugăm să iei legătura cu specialiștii El studio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *