Ce este Balayage și de ce este atât de popular?

Știi și tu: blondul nu este o culoare potrivită pentru toată lumea, dar este culoarea pe care o iubim cu toții. Există multe femei cărora le place să-și schimbe aspectul, urmând ultimele tendințe ale modei, dar același lucru este valabil și pentru coafură. Iar una dintre cele mai populare tehnici din ultimii ani în materie de păr, este balayage.

Balayage este tehnica ce dă emoții naturale fără a forța, fără exerciții de stil inutile, fără proceduri de neînțeles. Important este să îndrăznești, când poți și când vrei, iar în acest sens, balayage pare să se fi născut pentru asta: te ajută să uimești lumea din jurul tău, dar într-un mod natural!

Îți dorești să recreezi acele momente naturale pe care le-ai avut în copilărie? Balayage poate face asta. Balayage te face să arăți de parcă tocmai te-ai întors dintr-o vacanță de vară fastuoasă. „Am un păr grozav!” Aceasta este replica balayage spusă într-un mod subtil, dar vizibil – nu strălucitor și evident.

Ce înseamnă de fapt balayage și de unde provine această tehnică?

Termenul provine din cuvântul francez „balayer”, care înseamnă „a mătura” sau „a picta”. Tehnica BALAYAGE s-a născut la Paris, în 1970, doar pentru a indica modul în care este aplicată culoarea, și apoi a fost răspândită în Statele Unite, devenind extrem de populară în 1990 cu numele de „balliage”. Așadar, termenul se referă la modul în care este aplicată culoarea, nu la culoare în sine. Este o tehnică de vopsire liberă a părului, în care vopseaua este aplicată manual pe păr, ca o pictură, pentru a-i oferi acestuia o tranziție naturală, treptată, fără linii evidente sau dure. Se creează un efect de evidențiere gradual, mai natural.

Balayage folosește diferite tonuri de lumină și umbre pentru a crea mai multe dimensiuni de culoare, lăsând o strălucire amestecată, naturală, cu efect de păr sărutat de soare.

De ce este balayage atât de popular?

Este la modă. Celebritățile – de la Kardashians la Chrissy Teigen – au adus tendința culorii părului în centrul atenției, așa că nu este de mirare că balayage a câștigat popularitate în rândul maselor. O simplă căutare a hashtagului „balayage” oferă peste 30 de milioane de rezultate pe Instagram. Astfel, balayage este una dintre cele mai noi tehnici de colorare a părului preferate de milioane de femei din întreaga lume începând cu vedetele de la Hollywood care aleg balayage pentru un aspect natural și sobru, dar, în același timp unic, personalizat și elegant.

• Necesită mai puțină întreținere decât majoritatea culorilor aplicate părului. Întrucât procesul este conceput pentru a oferi un aspect natural rădăcinilor, părul este mai ușor de întreținut. Asta se traduce prin mai puțin timp și mai puțini bani cheltuiți la salon. Totodată, puține daune făcute părului.

Este o tehnică personalizată. Fiecare tehnică balayage este diferită: plasarea, gradarea și nuanța se bazează pe culoarea, textura și lungimea părului, astfel încât poate fi personalizat pentru fiecare clientă a salonului, pentru a evidenția sau a înmuia trăsăturile faciale. La El Studio, stiliștii noștri iau întotdeauna în considerare nuanța pielii și culoarea naturală a părului pentru a determina ce tonuri vor funcționa cel mai bine podoabei tale capilare.

Cum se face balayage?

În primul rând, pentru a te putea bucura de această tehnică, este recomandat să apelezi la serviciile unui coafor. În saloanele El Studio găsești cei mai buni profesioniști, gata oricând să-ți îndeplinească dorințele în materie de hairstyle.

Această tehnică necesită, de fapt, o excelentă stăpânire a culorilor și a vitezei de aplicare. Procedeul include două faze, prima este decolorarea și a doua este colorarea, esențială pentru a da efectul natural caracteristic. Balayage este cu totul diferit față de binecunoscutele șuvițe, deoarece această tehnică nu folosește folie în procesul de vopsire, iar culoarea este aplicată pe păr cu mâna liberă. Rezultatul final este, astfel, mai puțin uniform decât în cazul șuvițelor obișnuite.

Cine se poate bucura de balayage?

Balayage este o tehnică ideală nu numai pentru părul roșcat, blond, ci și pentru culorile mai închise, maro, roșu până la nuanțe negre, singura condiție-limită este să alegi nuanța potrivită pentru tenul tău, culoarea naturală a ochilor și a părului.

În ceea ce privește lungimea părului, Balayage oferă rezultate minunate pe orice lungime, chiar dacă pe părul mediu-lung efectul nuanței omogene și treptate este mai vizibil. În schimb, un balayage făcut pe părul scurt, este întotdeauna frumos și elegant în mod natural.

În plus, Balayage este o tehnică care poate fi aleasă și de femeile însărcinate sau care sunt alergice la decolorant sau vopsea, doar pentru că această metodă nu prevede utilizarea produselor de decolorare pe rădăcină și pe pielea capului (scalp).

Cât ține o aplicare balayage? – Ca și în celelalte procese de colorare, este important să-ți protejezi părul și să utilizezi produsele potrivite, pentru a-i menține culoarea și a avea un păr hidratat și sănătos.

Vrei si tu un look nou? Află că pe https://promo.el-studio.ro găsești oferte last minute la servicii prin urmare te îndemnăm să profiți de timpul liber!

Alege cu grijă și bucură-te de noul tău look!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *