Cum se face pedichiura în 5 pași simpli

Cum se face pedichiura în 5 pași simpli

Răsfață-te chiar la tine acasă cu o pedichiură DIY. Picioarele noastre tind să devină aspre odată cu mersul constant, condițiile meteorologice și îngrijirea necorespunzătoare a pielii. Cu ajutorul unor produse obișnuite te poți bucura la tine acasă de o pedichiură profesională. Vei afla în cele ce urmează care sunt elementele de care ai nevoie pentru a realiza o astfel de pedichiură! Adună produsele și urmează ghidul nostru pas cu pas pentru a te bucura de o pedichiură profesională realizată chiar la tine acasă!

De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă

Înainte de a porni în călătoria ta spre pedichiura perfectă realizată la domiciliu, asigură-te că ai toate instrumentele adecvate. În funcție de complexitatea modelului pe care vrei să ți-l faci, vei avea nevoie de cel puțin următoarele produse:

  • Acetonă
  • Pila de picior sau piatră ponce
  • Pila de unghii și forfecuță
  • Cremă de picioare și ulei de cuticule, sare de baie și cremă hidratantă
  • Lac de unghii (inclusiv baza și stratul superior)

Pașii pentru pedichiură

Indiferent dacă vrei pedichiura simplă, pedichiură colorată, pedichiura gel sau alte modele, pașii de bază sunt aceeași. Astfel, treci prin următoarele etape și bucură-te la final de rezultat!

Pasul 1:

În primul rând, trebuie să-ți tăi și să dai o formă potrivită unghiilor. Îndepărtează vechea ojă cu acetonă și tăie-ți unghiile și cuticulele cu grijă. Asigură-te că tăi drept și nu tăi colțurile prea mult, deoarece acest lucru poate duce la unghii încarnate care sunt foarte dureroase. Folosește o pila de unghii pentru a le da forma dorită.

Pasul 2:

Într-un lighean sau cadă, pune apă caldă suficient pentru a-ți acoperi până la glezne picioarele și adăugă niște săruri de baie. De asemenea, poți adăuga câteva picături din orice ulei esențial la alegere. Adăugă și câteva pietricele netede în apă. Acestea îți vor oferi un masaj ușor pe măsură ce îți așezi picioarele pe ele. Relaxează-te timp de 15-20 de minute. Șterge-ți picioarele apoi cu un prosop moale.

Pasul 3:

Următorul pas este exfolierea. După ce ai terminat cu baia și după ce ți-ai șters picioarele folosește cremă pentru cuticule pe baza fiecărei unghii de la picioare. Așteaptă câteva minute. Între timp, folosind un scrub pentru picioare și îndepărtează toate celulele pielii uscate și moarte. Nu răzui prea tare. Apoi, șterge crema pentru cuticule și împinge-le ușor înapoi cu ajutorul unui împingător pentru cuticule.

Pasul 4:

Odată ce ai terminat, nu uita să folosești o cremă hidratantă. Hidratarea ajută și protejează pielea. Masajele regulate ale picioarelor ajută la menținerea terminațiilor nervoase stimulate, îmbunătățesc circulația sângelui și hidratează pielea și mușchii picioarelor!

Pasul 5:

Acum unghiile tale sunt gata să fie decorate. Utilizează o culoare la alegere. Aplică întotdeauna un strat de bază. Așteptă să se usuce și apoi aplică un strat de ojă. Lăsă-l să se usuce complet înainte de a aplica următorul strat. Acest lucru va face ca oja să dureze mai mult. Poți, de asemenea, să folosești și un top pentru ca unghiile tale de la picioare să reziste cât mai mult.

Aceștia sunt cei 5 pași simpli pe care să îi urmezi dacă îți dorești pedichiură la fel ca la salon. Dacă nu vrei sau nu dispui de răbdarea necesară pentru a parcurge acești pași și pentru a-ți face unghiile acasă, poți apela la serviciile unui salon manichiură pedichiură, precum El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *