Ce trebuie pentru manichiură semipermanentă: 2 pași ușor de urmat

Ce trebuie pentru manichiură semipermanentă 2 pași ușor de urmat

Prima impresie contează cel mai mult iar unghiile sunt printre primele lucruri pe care o persoană le va observa la tine. Astfel, dacă vrei să impresionezi pozitiv oamenii cu care interacționezi, este important să ai grijă de unghiile tale.

Există mai multe tipuri de manichiură din care poți alege, diferențele dintre ele fiind modul de realizare și rezistența în timp. Dacă o manichiură normală începe să dispară de pe unghii în aproximativ 3 zile, manichiura semipermanentă poate dura chiar și 3 săptămâni.

Știai că îți poți face singură acasă acest tip de manichiură? În acest articol vei afla tot ce trebuie pentru manichiură semipermanentă:

Ce trebuie pentru o manichiură semipermanentă: produse de care ai nevoie

Pentru a realiza o manichiură semipermanentă ai nevoie atât de o serie de produse specifice cât și articole obișnuite pentru îngrijirea unghiilor precum instrumente de împins cuticule, pile, buffere și ulei pentru cuticule.

Pentru aplicarea ojei va trebui să achiziționezi un kit de produse profesională manichiură care constă în lampă UV sau LED pentru uscarea straturilor de ojă, base coat, nail prep, oja colorată pe care o preferi și top coat. Dacă vrei să îndepărtezi oja, ai nevoie de o soluție specială care te va ajuta să o ștergi.

Pasul 1: Îngrijirea unghiei

Înainte să începi procesul de aplicare al ojei, trebuie să te asiguri că unghiile sunt pregătite. Astfel, începe prin a înmuia unghiile pentru 5 minute în apa călduță cu săpun de mâini. Mai apoi, poți împinge cuticula și să o tai, dacă obișnuiești să faci asta.

Utilizând o pilă sau un buffer modelează forma unghiei după bunul plac și nu uita să pilești și suprafața unghiilor pentru a elimina orice impuritate și a te asigura că oja că oja va rezista cât mai mult timp pe unghii.

Pasul 2: Aplicarea ojei

După ce unghia este pregătită, poți începe aplicarea ojei, având grijă să nu atingi pielea deoarece este posibil să simți o senzație de disconfort atunci când o usuci sub lampa UV. Urmează aceste instrucțiuni:

  • Aplică baza și usucă stratul în lampa UV sau LED;
  • Aplică primul strat de ojă colorată și usucă-l în lampă;
  • Dacă primul strat nu este destul de intens, mai aplică încă unul și usucă-l;
  • La final aplică un strat de top coat, mat sau sidefat și usucă-l sub lumina lămpii;

Dacă vrei să te bucuri de o rezistență mai mare, poți adăuga și un primer înainte de primul pas. Timpul de uscare depinde de tipul lămpii, într-o lampă LED, uscarea unghiilor va dura între 30 și 60 de secunde iar într-o lampă UV, uscarea va dura aproximativ 2 minute.

La final, aplică un ulei de cuticule astfel încât acestea să fie hidratate și să arate bine. Poți realiza diverse modele manichiură precum manichiură french sau alte printuri interesante.

Acest tip de manichiură rezistă chiar și 3 săptămâni, dar atunci când unghia va crește se va observa un spațiu lângă cuticule. Pentru a șterge oja ai nevoie de o soluție specială pentru eliminarea acesteia, dar poți folosi și acetonă pe care să o ții pe unghii o perioadă mai lungă.

Dacă vrei să începi să îți faci manichiură semipermanentă acasă trebuie să știi ce trebuie pentru o manichiură semipermanentă și pașii pe care este necesar să îi urmezi. Poți oricând să apelezi la un salon de manichiură București pentru a te bucura de un tratament profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *