Cum putem preveni imbatranirea prematura a fetei?

imbatranirea prematura a fetei

Imbatranirea prematura a fetei este o problemă îngrijorătoare, care poate să te afecteze chiar și pe termen lung, dacă nu o tratezi. Există multe cauze posibile în spatele acestei deteriorări estetice a tenului, inclusiv expunerea la soare, alimentația necorespunzătoare, stresul și fumatul.

Deși există multiple tratamente disponibile, nu toate sunt la fel de eficiente. De aceea, vom discuta în cele ce urmează despre remediile naturale pe care le poți încerca, despre obiceiurile sanatoase și cele dăunătoare pentru tenul tău.

Imbatranirea prematura a fetei

Procesul îmbătrânirii poate fi diferit pentru fiecare dintre noi. Există însă anumite semne destul de clare ce indică îmbătrânirea premature. Acestea sunt considerate a fi premature dacă devin vizibile înaintea vârstei de 35 de ani.

În timp, stratul superior al pielii devine mai subțire și conține mai puține proteine benefice, precum colagenul, care menține forma pielii tale. Petele de soare sunt cauzate de expunerea îndelungată, ani de zile, la soare. Acestea apar de obicei pe față, mâini și antebrațe.

1.   Protejează-ți fața de soare

Expunerea îndelungată, anuală la razele ultraviolete, îți poate deteriora pielea și poate cauza imbatranirea prematura a fetei. Folosește protecție solară pe cât de des posibil, chiar dacă este înnorat. Nu uita să o aplici în zonele cele mai expuse, precum fața, gâtul și mâinile.

Pentru a te putea bucura de beneficiile sale cât mai mult timp, alege o cremă cu factor de protecție crescut (ex: crema cu factor de protecție 50 este eficientă timp de 50 de minute).

2. Folosește frecvent creme hidratante

Vremea rece, aerul uscat, stresul și alți factori îți pot usca tenul, rezultând un aspect pal, posibile iritații sau decojire a zonelor predispose la uscare. Un factor decisiv poate fi și absența sebumului.

Pentru a menține pielea cât mai elastică, luminoasă și revigorată, cremele hidratante, în special cele grase, pot fi o soluție potrivită.

3. Menține un stil alimentar sănătos

O dietă nutritivă ajută la menținerea unui aspect optim al pielii. Asigură-te că mănânci multe fructe, legume și cereale integrale.  Este recomandat consumul alimentelor care conțin vitaminele A, C și E. Aceste vitamine ajută la întinerirea pielii și la prevenirea ridurilor. Limitează pe cât posibil alimentele dulci și grase.

Dacă ești fumător, renunțarea la fumat este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru pielea ta. În timp, aceasta își recapătă culoarea naturală și devine mai luminoasă. Nu în ultimul rând, bea multă apă! Consumul de apă din belșug te va ajuta să îți menții pielea hidratată, ceea ce poate preveni apariția ridurilor.

4.   Fă exerciții fizice în mod regulat

Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui și livrează oxigen și substanțe nutritive către celulele pielii tale. Pentru o piele fermă, elastică și tânără cât mai mult timp, poți merge la sală sau poți alerga de cel puțin trei ori pe săptămână. Există însă multe alte alternative, precum mersul cu bicileta, mersul pe jos în mod regulat sau alte sporturi. Secretul este să menții un stil de viață activ.

Bineînțeles, este important să asiguri și bunăstarea ta psihică. Redu factorii de stres pe cât posibil, deoarece tenul feței ar putea arăta extrem de rapid semnele unui asemenea stil de viață agitat. Dacă ești în căutarea unui salon frumusete Lujerului sau din altă zonă din București, El Studio îți este alături în multiple locații! Apelează acum la noi pentru sfaturi privind imbatranirea prematura a fetei și multe alte tratamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *