12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Indiferent dacă părul tău este blond, brunet, roșcat sau oricare altă culoare, părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială. Continuă să citești pentru a afla care sunt produsele necesare pentru îngrijirea părului vopsit, dar și alte sfaturi care te ajută să îți menții părul sănătos și strălucitor. 

1. Nu te spăla imediat pe cap

În primul rând, dacă alegi să îți vopsești părul, trebuie să aștepți cel puțin două zile după vopsire ca să te poți spăla pe cap. Astfel, culoarea are timp să „se așeze” bine pe păr. Dacă nu îți place aspectul părului tău când nu îl speli, poți folosi șampon uscat ca să scapi de aspectul uleios al acestuia. 

2. Nu îți spăla părul în exces

Încearcă să îți obișnuiești părul să fie spălat mai rar. Cu cât te speli mai mult, cu atât culoarea părului se va estompa mai repede. Pentru a te asigura că acest lucru nu se întâmplă, încearcă să te speli pe cap de maxim 2-3 ori pe săptămână. 

În același timp, atunci când își cureți părul nu folosi apă fierbinte. Încearcă să te speli cu apă la o temperatură mai scăzută, pentru a nu pierde din intensitatea culorii atât de repede. 

3. Folosește balsam

Părul este la fel ca pielea noastră, necesită hidratare pentru a arăta bine și a fi sănătos. De aceea, este necesar să folosești balsam de păr de fiecare dată când te speli pe cap. Optează pentru ceva care hidratează profund părul și are proprietăți reparatorii. Un alt efect important al acestuia constă în faptul că te va ajuta să-ți descurci părul mai ușor. Astfel, vei evita ruperea firelor de păr în timpul pieptănării. 

4. Alege șamponul potrivit

Unul dintre cele mai importante produse pentru îngrijirea părului vopsit este șamponul. De aceea, trebuie să iei în considerare câteva aspecte atunci când faci o alegere. Șamponul obișnuit poate fi prea dur cu părul vopsit, având ca efect diminuarea culorii tale și accelerarea procesului de estompare a acesteia. Caută un șampon cu conținut scăzut de sulfat. Astfel, te poți bucura de o nuanță a părului vie și vibrantă un timp mai îndelungat. 

Un alt lucru după care te poți uita atunci când alegi șamponul este eticheta, pe care scrie dacă că este destinat părului decolorat sau vopsit. Acest lucru te ajută să asiguri toate substanțele de care părul tău are nevoie, pentru a-și păstra culoarea și sănătatea. 

5. Folosește măști de păr

Odată cu vopsirea părului, acesta devine mai fragil. De aceea, trebuie să folosești produse care îi oferă hidratarea de care are nevoie. Măștile de păr sunt foarte importante în rutinele de îngrijire a părului colorat. Astfel, alege o mască de păr hidratantă pe care să o folosești săptămânal. Spre deosebire de balsamul de păr, acestea conțin mai multe substanțe nutritive care vor avea grijă de părul tău. 

6. Aplică tratamente de durată

Pe lângă balsamul și măștile pe care le folosești când îți speli părul, este recomandat să aplici măști pe care le lași mai multe ori în păr să acționeze. De exemplu, îți poți aplica produsul înainte de culcare și îl speli a doua zi de dimineață. Un astfel de tratament îți va lăsa părul mătăsos și hidratat. 

7. Protecție termică

Multe femei nu realizează importanța protecției termice în rutina de îngrijire a părului. Chiar dacă nu îți supui părul la căldură extremă des, cum ar fi placa sau ondulatorul, protecția termică trebuie folosită și atunci când folosești uscătorul. 

Dacă folosești des accesorii de styling (placă, ondulator, etc) este necesar să folosești protecție împotriva căldurii de fiecare dată. 

8. Folosește ulei de păr

Hidratarea părului vine în mai multe forme. Folosirea uleiului de vârfuri este un pas foarte important în rutina de îngrijire a părului. Acesta poate fi aplicat după fiecare spălare. Pentru o hidratare mai intensă poate fi aplicat și în fiecare seară, dar în cantități mai mici. Folosirea acestuia previne uscarea vârfurilor care ulterior se pot rupe. Vei putea evita astfel ca părul tău să scadă în lungime într-un mod nesănătos. 

Este important să nu aplici uleiul pe păr înainte de a-l expune la căldură. Dacă nu respecți acest pas riști să îți arzi părul și mai tare.  

9. Usucă-ți părul cu aer rece

Aerul cald îți va usca părul, lăsându-l cu un aspect deshidratat. De aceea, atunci când folosești uscătorul de păr, setează-l la o temperatură mai joasă. În cazul în care nu are o astfel de opțiune, poți achiziționa unul care vine cu această dotare. 

Dacă nu dorești să investești într-un uscător nou, îți poți lăsa părul să se usuce natural. 

10. Nu te vopsi în exces

Vopsirea părului prea des poate provoca daune serioase. Este indicat să nu te vopsești mai mult de o data la cinci până la șase săptămâni. În cazul în care nu îți place să stai mult timp cu rădăcinile crescute, poți apela la produse precum rimel pentru păr sau corectoare pentru rădăcină de tip spray care te pot ajuta să maschezi acest lucru. Astfel de alternative nu sunt dăunătoare și îți permit să aștepți liniștită următoarea programare la salon.  

11. Alimentație corectă

Îngrijirea părului vopsit nu constă doar în folosirea produselor potrivite, ci și într-o alimentație corectă. Aspectul și starea părului lui este condiționată foarte mult și de mâncarea pe care o consumi. Astfel, ține cont de o alimentație sănătoasă. Ia în considerare alimente bogate în acizi grași, omega 3 și vitamina E. 

12. Vizite la salon

Părul poate fi îngrijit cu ușurință acasă. Însă, dacă dorești să te asiguri că ai o rutină corectă și că folosești produsele potrivite, poți face o vizită la salonul de înfrumusețare. Nu numai că experții de acolo te pot ajuta cu numeroase sfaturi, dar îți pot aplica și diverse tratamente care îți vor menține părul colorat și strălucitor pe termen lung. 

În același timp, este important să îți tunzi vârfurile regulat. Astfel, părul tău va arăta mereu sănătos. Pentru acest lucru poți face o vizită la El Studio salon Crangasi unde îți poți lăsa părul pe mâna unor experți. În funcție de cât de repede îți crește părul, este recomandat să îți tunzi vârfurile odată la 4 luni.  

Acum că știi care sunt pașii pentru îngrijirea părului vopsit, tot ce trebuie să faci este să aplici sfaturile noastre și vei observa îmbunătățiri imediate. Bucură-te de o culoare vie și un păr sănătos timp îndelungat! 

Vrei să te vopsești? Îți recomandăm vopsit par balayage la noi la salon și cu siguranță vei întoarce privirile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *