Cum îți alegi tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

La fel ca hainele, tunsorile trebuie să se potrivească atât fizionomiei cât și personalității tale. Motiv pentru care, atunci când îți alegi tunsoarea trebuie să știi care stil se potrivește cel mai bine cu forma feței tale.

Fie că ai forma feței ovală, dreptunghiulară, rotundă sau triunghiulară, există diferite tipuri de coafuri care îți pot scote în evidență cele mai frumoase trăsături.

Tunsori potrivite pentru forma feței OVALĂ

Dacă lungimea nominală a feței este mai mare decât lățimea pomeților, fruntea este mai mare decât fălcile, iar unghiul maxilarului este rotunjit, atunci forma feței tale este ovală. Această formă este ideală în special pentru femei deoarece este simetrică și foarte bine proporționată. Datorită acestui fapt, poți alege aproape orice tip de tunsoare. Stilul cel mai indicat este tunsoarea clasică cu breton, pentru a crea volum în partea de sus. Finisează tunsoarea cu o cremă pentru netezire și vei obține efecte creative de styling.

13-fata-ovala-tunsoare-coafura_thumb

Tunsori potrivite pentru forma feței DREPTUNGHIULARĂ

Forma dreptunghiulară este cel mai lung tip de față, o combinație între forma ovală și forma pătrată a feței. În acest caz este important să eviți tunsorile scurte, deoarece acest lucru ar accentua doar lungimea feței. Încearcă o tunsoare în scări care să optimizeze frumusețea feței. Definește-ți coafura aleasă cu o ceară mată, ca să aduni firele rebele și să obții un look impecabil.

 shutterstock-54837661-jpg_20110916122732

Tunsori potrivite pentru forma feței ROTUNDĂ

Pomeții și lungimea feței au măsurători similare dar sunt mai mari decât fruntea. Unghiul maxilarului este moale și mult mai puțin definit.

Dacă ai forma feței rotundă, te vor avantaja tunsorile bob și cele foarte scurte sau de lungime medie.  Pentru a da un plus de feminitate tunsorilor de lungime medie, poți opta pentru niște bucle definite și lejere.

Show-Short-Hairstyles-for-Women

Tunsori pentru forma feței TRIUNGHIULARĂ

Forma feței triunghiulare are fruntea foarte îngustă și bărbia lată. Tunsorile cu breton asimetric sunt cele mai potrivite pentru această formă pentru că îți vor scoate în evidență feminitatea. Pune accent pe pomeți și evită tunsorile scurte. Ca să obții un look natural, finisează-ți coafura alegând un fixativ de calitate, care să-ți aranjeze părul exact așa cum vrei.

filat 590

În general, tunsorile îngrijite și bine fixate  completează cel mai bine o coafură. Acordă atenție părului tău în mod regulat, ai grijă de el și răsfață-l cu tratamentele de care are nevoie. Cu siguranța așa vei obține un aspect plăcut și luminos care va atrage multe priviri.

Vino și răsfață-te în saloanele  El Studio cu cele mai noi tendințe în materie tunsori. Bucură-te de cele mai bune servicii de înfrumusețare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *