Cele mai cunoscute mituri despre frumusete. Tu esti de acord cu ele?

Sfaturile bunicii sau ale mamei sunt adeseori bune şi adevărate. Insa, unele dintre ele sunt simple poveşti. În fiecare zi sunt demontate noi mituri legate de frumuseţe şi noi ne-am hotărât să nu rămânem în urmă cu descoperirile în domeniu şi să investigăm pentru tine.

Cu atat de multe mituri despre frumusete este usor sa devii confuza, asa ca le-am selectat pe cele pe care ar trebui sa le uiti pentru totdeauna si sa aflam defapt adevarul din spatele lor.

Am adunat cateva mituri despre ingrijirea tenului, a parului si despre ingrijirea corpului şi le-am demascat! Sunteti pregatite?

Mituri despre ingrijirea tenului

1.Sapunul e periculos pentru ten – FALS

Depinde de tipul de ten, ne asigura deramtologii. Pentru pielea uscata, sapunul poate fi prea dur si poate accentua, intr-adevar, senzatia de “piele care strange”. Insa pentru un ten normal sau mixt, daca suntem in vacanta si nu avem la noi demachiantul obisnuit, sigur nu va fi sfarsitul lumii. Mai mult, exista sapunuri special formulate pentru a hrani si curata tenul in profunzime.

2. Poti folosi un prosop pentru masaj facial – FALS

Atunci cand iti usuci fata, trebuie sa o faci cu mare grija, de preferat prin miscari de tamponare. Acest procedeu va ajuta la reducerea posibilitatii de aparitie a iritatiilor de la nivelul pielii.

3. Exfoliere usuca pielea – FALS

Ba dimpotriva. Procesul de exfoliere este recomandat pentru indepartarea impuritatilor si celuleo moarte, stimuleaza regenerarea celulelor si circulatia sangvina in straturile superioare ale pielii.

4. Pasta de dinti vindeca acneea – FALS

Folosirea pastei de dinti poate intr-adevar sa grabeasca uscarea cosului, dar in niciun caz vindecarea acestuia. Majoritatea pastelor de dinti contin fluor si mentol care pot cauza iritatii, asa ca este de preferat sa alegem tratamente dedicate problemelor acneice.

5. Tenul gras nu are nevoie de hidratare – FALS

Nivelul de hidratare al pielii nu este legat de producţia de sebum. Majoritatea femeilor cu ten gras se confruntă cu problema deshidratării. Dacă te afli în această categorie este important să găseşti un produs care va regla producţia de sebum şi în acelaşi timp să păstreze pielea hidratată.

Mituri despre ingrijirea parului

1. Spalatul excesiv duce la caderea parului – FALS

Curatarea scalpului nu duce la caderea parului si nici la uscarea lui, poate doar sa apara un exces de sebum in urma frecarii excesive.

2. Taierea varfurilor ajuta la cresterea parului – FALS

Taierea parului nu influenteaza cresterea si nici nu schimba textura parului, dar il mentine sanatos, iar varfurile sunt netede.

3. Apa rece face parul stralucitor – FALS

Prin spalarea / clatirea parului cu apa rece cuticulele se vor inchide si parul va fi mai ordonat, drept si se va aranja mai bine, dar nu-l face sa straluceasca.

4. Daca smulgi un fir alb, vor creste doua in acel loc – FALS

Cred ca aceasta este printre cele mai cunoscute superstitii legate de ingrijirea parului. Pe langa faptul ca este un mit, prin procesul de smulgere nu se intampla altceva decat deteriorarea radacinii si predispunerea scalpului la infectii.

salon de infrumusetare

Mituri despre ingrjirea corpului in general

1. Incrucisarea picioarelor provoaca aparitia varicelor – FALS

Aceasta pozitie adoptata de cei care stau mai mult la birou nu are nimic de facut cu aparitia varicelor. Aceasta apar ca urmarea a unei slabiciuni genetice a tesutului.

2. Baile lungi iti pot usca pielea – Partial falsa

Te poti bucura linistita de putin rasfat daca temperature apei nu este foarte ridicata si nu daca petreci mai mult de 30 de minute. Adauga sare de baie, spuma si uleiuri parfumate pentru o protectie suplimentara pielii tale.

3. Makeup-ul se face la lumina naturala – ADEVARAT

Specialistii in beauty ne sfatuiesc sa ne machiem intr-o lumina cat mai asemanatoare cu cea in care vom purta respectivul machiaj. Daca este unul de zi, de birou, este bine sa asezi oglinda langa o fereastra cu lumina naturala pentru a nu exagera cu fondul de ten, blush-ul sau fardurile de ochi.

4. Produsele scumpe sunt mai bune decât cele ieftine

Adevarul este ca pretul unui produs irelevant atata timp cat acesta este bine formulat cu ingrediente eficiente

 

Cel mai bun sfat dupa toate aceste mituri este sa alegeti intotdeauna sfatul specialistilor din domeniu aferent intrebarilor dumnevoastra. Iar pentru orele de rasfat sau de tratament, puteti apela la ajutorul personalului dintr-un salon de infrumusetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *