Protecția solară pentru păr e necesară

Protecția solară este obligatorie. Ea ne ferește pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Dar părul nostru? Să aibă oare aceleași nevoi?

            Ce este părul? O colecție de celule moarte. Și în ciuda acestui fapt, el necesită îngrijire suplimentară în sezonul estival, cât și de produse care să îl împiedice să se usuce și să piardă din strălucire.

Soarele îți afectează părul la fel de puternic precum îți afectează pielea. Și dacă pentru acesta folosești produse cu factor de protecție, e bine să faci la fel și cu podoaba ta capilară.

Și totuși, cum afectează soarele? Expunerea repetată la razele UV permite cuticulei se se deschidă și să piardă cu această ocazie hidratarea și melanina din firul de păr. Iar acest lucru duce evident la un aspect uscat, electrizat și o nuanță mai estompată. Pentru că razele soarelui oxidează, acestea distrug proteina din păr, forțând vârfurile să se despice și să capete un aspect neplăcut. Ce ai de făcut? Pe lângă vizitele regulate la salon pentru întreținere e recomandat să folosești produse dedicate, care să aibă grijă de părul tău.

Dar funcționează ele așa cum ar trebui? Nu toate produsele pentru îngrijirea părului pe timp de vară sunt la fel. E important să faci diferența între produsele cu factor de protecție (SPF) și cele cu filtru de protecție. Sp Sun Protection Spray protejează părul de razele UV, cât și culoarea acestuia. El oferă protecție contra efectelor dăunătoare ale soarelui și radiației UV și protejează structura firului de păr. Filmul protector rezistent la apă previne penetrarea razelor UV, astfel încât acestea sunt protejate până în profunzimea structurii interne. Se pulverizează din plin înainte de expunerea la soare și nu se clătește pentru că nu încarcă.

            Uneori, produsele cu protecție SPF pot conține și protecție pentru scalp. Acestea se aplică regulat, mai ales după ce ai intrat în apa mării sau în piscină. Ele au menirea de a crea un scut protector care să respingă razele soarelui, fără să deterioreze în vreun fel. Masca reparatoare după expunerea la soare Kerastase Masque Apres Soleil a fost creată special pentru a proteja fibra capilară împotriva fotodegradării cauzate de expunerea la soare. Ea conține filtre UV eficiente, care cresc rezistența părului la acțiunea nocivă a razelor solare și mențin intensitatea culorii mai mult timp, conferindu-i strălucire intensă. Reconstruiește și netezește structura firului datorită polimerilor cationici din compoziție, are efect anti-frizz, asigură o hrănire ușoară pentru a nu încarcă părul și completează perfect acțiunea șamponului din aceeași gamă, îmbunătățind nivelul de hidratare cu până la 85%.

Mai multe produse pentru îngrijirea părului găsești pe https://shop-elstudio.ro. Profită chiar acum de reducerile estivale!

Sp Sun Protection Spray – 65 lei

Kerastase Masque Apres Soleil – 155 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *