Ce folosim pentru luminarea tenului? 5 Tips & tricks

ce folosim pentru luminarea tenului

Un ten sănătos, strălucitor, ce își menține aspectul tânăr cât mai mult timp, este un ten frumos. Scopul produselor și tratamentelor de îngrijire, precum și al vizitelor la un salon cosmetica este ca pielea să fie cât mai radiantă și netedă. Însă, aplicarea unor produse de infrumusețare și a tratamentelor clinice de specialitate nu reprezintă o garanție a rezultatelor impecabile.

Există diverse soluții alternative și alte aspecte ale rutinei tale, ce ar trebui luate în considerare pentru a obține un ten luminos fara imperfectiuni. Totuși, dacă produsele dermatologice de specialitate nu sunt tocmai suficiente întotdeauna pentru a avea pielea perfectă…

Ce folosim pentru luminarea tenului?

Dacă utilizezi produse de îngrijire și de make-up de calitate, acest lucru te-ar putea ajuta în obținerea unui ten luminos, însă trebuie să ai în vedere și stilul alimentar zilnic.

De asemenea, lipsa odihnei, stresul și viciile precum fumatul pot afecta puternic aspectul pielii tale!

1. Somn în abundență

Ar putea părea neobișnuit, însă acest prim sfat este vital pentru obținerea unui ten luminos și imaculat. Somnul superficial și mai scurt de 7-9 ore îți poate afecta organismul și implicit, tenul feței, încurajând apariția cearcănelor, ridurilor și a unui aspect palid.

În timpul somnului, organismul accelerează circulația sângelui și producția antioxidanților, ce susțin integritatea celulelor. De aceea o noapte de odihnă ne poate oferi energia și strălucirea naturală, de care avem nevoie!

2. O alimentație sănătoasă

Un stil alimentar sănătos înseamnă un ten mai sănătos și strălucitor. Recomandăm ca acesta să includă consumul de grăsimi sănătoase, precum acizi grași Omega-3. Aceștia pot fi regăsiți în alimente precum avocado, somon, macrou, semințe de in, nuci și stridii. În cazul unui deficit în organism al acestei substanțe, poți opta pentru suplimente alimentare bogate în Omega-3. Pielea ta va fi, cu siguranță, mai luminoasă și elastică.

Așa cum am menționat și mai devreme, ce folosim pentru luminarea tenului, dacă nu… antioxidanți? Nu te îngrijora, somnul nu este singura sursă producătoare de antioxidanți. Recomandăm consumul generos de fructe de pădure și ceai verde, ce încurajează producția de colagen, protejând astfel îmbătrânirea tenului și apariția petelor pigmentare.

3. Moderație în consumul de zahăr

Consumul frecvent de zahăr este un obicei alimentar negativ. Acesta poate provoca îmbătrânirea celulară și dezvoltarea ulterioară a unor afecțiuni cronice, precum diabetul zaharat. Unele dintre alimentele comune cu un indice glicemic crescut sunt orezul alb, pâinea albă, sucurile din comerț și cartofii prăjiți.

Zahărul este absorbit rapid în organism, iar consumul excesiv al acestuia duce la creșterea accentuată a glicemiei și insulinei. De ce este acesta un lucru negativ? Ei bine, insulina crescută poate accentua producția de sebum secretat la nivelul feței, fapt ce încurajează apariția acneei sau a coșurilor.

4. Ulei de măsline și miere

Ok, somnul și alimentația sunt importante, dar ce folosim pentru luminarea tenului, cu adevărat? Uleiul de măsline și mierea sunt alternativa ideală pentru o mască de față 100% naturală, cu ingrediente ce îți vor face tenul mai strălucitor. Este nevoie doar de aplicare consistentă, de preferat în fiecare zi, pentru cel puțin o săptămână.

Combină 2 linguri de ulei de măsline cu 2 lingurițe de miere. Amestecă ingredientele și aplică acest mix pe față, masând pielea câteva minute. Dacă tenul tău produce mai mult sebum, adaugă în mix și câteva picături de suc de lămâie. Clătește-ți fața cu apă ușor caldă și tamponeaz-o cu un prosop moale.

5. Produse de hidratare și exfoliere

Exfolierea este esențială pentru a înlătura stratul de piele moartă. Pentru acest proces, poți alege între un gel exfoliant, un scrub organic din comerț sau unul homemade, precum cel din cafea. Pentru cel din urmă, vei avea nevoie de:

  • 2 căni de cafea măcinată
  • Jumătate de ceașcă de zahăr alb (granulație fină, pentru a evita iritarea feței)
  • 3 linguri de ulei de măsline sau ulei de migdale

Aplică exfoliantul în timpul băii, în zona de piele ce necesită tratamentul. Acesta este momentul ideal pentru aplicare, deoarece porii se deschid, iar scrub-ul este astfel cel mai eficient. După exfoliere, aplică o cremă hidratantă. Aceasta atrage și reține apa în țesuturi, făcând pielea mai netedă și luminoasă. Recomandăm și aplicarea unui ser cu vitamina C dimineața, acesta având un efect asemănător celui menționat pentru antioxidanți și lucrând alături de crema de protecție solară, pentru protejarea pielii contra razelor ultraviolete.

Pentru a afla mai multe secrete de îngrijire și ce folosim pentru luminarea tenului, accesează cu încredere website-ul și blogul El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *