Ce presupune intretinerea unghiilor cu gel?

Înainte de a-ți face o astfel de manichiură, trebuie să înțelegi cu adevărat ce inseamna intretinere unghii cu gel. O manichiură cu gel este mai rezistentă decăt cea normală, păstrăndu-si aspectul plăcut până la 4 săptămâni de purtare. Procesul de înreținere este asemănător cu cel de aplicare al gelului, o diferență fiind cantitatea de produs folosită.

Citește în continuare pentru a afla pașii procesului de întreținere a unghiilor cu gel: 

Întreținere unghii cu gel pas cu pas 

Atunci când te întorci la salon pentru a-ți reface unghiile cu gel, manichiurista va urma un proces care constă în cinci pași: 

1. Îndepărtarea gelului

Primul pas constă în îndepărtarea parțială a gelului vechi de pe unghie. Pentru acest lucru se va folosi de o freză electrică sau o pilă de unghii clasică cu care se înlătură maxim 80% din suprafață. Pilirea în exces poate duce la creșterea neuniformă a unghiei în viitor. 

Odată ce acest pas este finalizat, excesul de praf trebuie îndepărtat cu un pămătuf. 

2. Curățarea cuticulelor

Pentru ca manichiura să arate îngrijit, este necesară curățarea cuticulelor cu atenție. Acest lucru se poate face tot cu freza electrica, folosindu-se un capăt special. O alternativă este îndepărtarea lor cu ajutorul unei forfecuțe. Asigură-te că salonul la care te duci dezinfectează în mod corect toate ustensilele folosite, pentru a evita posibilele infecții fungice. 

În cazul în care cuticula nu crește vizibi si este hidratată, poate să fie doar împinsă cu o ustensilă specială. 

3. Aplicarea bazei și a gelului

Înaintea aplicării gelului, este necesară folosirea unei baze fără acid care trebuie uscată cu ajutorul unei lămpi UV timp de aproximativ un minut. Ulterior se adaugă gelul și se formează apexul. În cazul în care gelul nu se usucă uniform, trebuie pilit pentru a-l aduce la forma corectă. 

4. Realizarea modelului

În funcție de preferințe, se alege culoare dorită și se aplică gelul în două straturi. Pentru o polimerizare corectă, unghiile trebuie introduse în lampa UV timp de aproximativ 2 minute după fiecare strat aplicat. Pentru o uscare uniformă a gelului, este recomandată introducerea separată a degetelor mari în lampă. 

5. Sigilarea modelului

Ultimul pas în procesul de întreținere unghii cu gel constă în aplicarea un gel finish pentru a sigila produsul. Pentru un aspect plăcut al manichiurii dar și hidratarea unghiilor, trebuie aplicat un ulei de cuticule. 

Când este recomandat să faci întreținerea unghiilor? 

Chiar dacă am menționat anterior că o manichiură cu gel poate rezista până la 4 săptămâni, este recomandat să mergi la întreținere o dată la 2-3 săptămâni maxim.  

Pe lângă faptul ca odată cu trecerea timpului unghiile cresc, iar riscul de rupere al acestora este mai mare, gelul are un termen de „valabilitate”. Odată ce este aplicat, gelul își va păstra toate proprietățile timp de 21 de zile. Cu cât trece mai mult timp, el își va pierde din strălucire și durabilitate.  

Acum că știi ce inseamna intretinere unghii cu gel, te poți asigura că pașii sunt respectați cu strictețe atunci când îți faci unghiile. Dacă ești în căutarea unui salon manichiură București, El Studio îți pune la dispoziție servicii de calitate oferite de o echipă bine pregătită.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *