Beneficiile tratamentelor faciale de hidratare pentru ten uscat

Pielea deshidratata poate da tenului tau un aspect aspru, cu mancarimi sau scuame. Aceste pete de piele uscata pot aparea oriunde pe fata si sunt la fel de frecvente la persoanele de toate varstele.

Din fericire, nu este nevoie sa suferi din cauza unui ten uscat pentru totdeauna: prin hidratare si ingrijire corespunzatoare, vei putea sa iti recapeti tenul cu un aspect neted, luminos si sanatos! Citeste in continuare pentru a afla sfaturile noastre!

Importanta identificarii unui ten uscat

Fie ca se datoreaza temperaturilor scazute, supraexpunerii la razele soarelui, sapunurilor aspre si spalarii excesive sau chiar stresului – pielea uscata (denumita si xeroza sau xerodermie) are multe cauze posibile.

Evaluarea precisa a tipului si a starii pielii este un pas esential pentru a te asigura ca alegi tratamentul potrivit de ingrijire a tenului tau. Din pacate, multe persoane cred, in mod eronat, ca au pielea uscata. De fapt, de multe ori pielea lor este doar deshidratata. Este remarcabil faptul ca tulburarile de piele pot avea un efect de domino, ducand la aparitia mai multor afectiuni simultane, la unele persoane.

Din acest motiv, este avantajos sa apelezi la specialisti care au fost instruiti indelung in acest domeniu. Pentru unele persoane, pielea uscata este o provocare pe tot parcursul vietii, care necesita o intretinere constanta; cu toate acestea, problema poate persista o perioada scurta. Luand in considerare aspectele enumerate, este cu atat mai importanta identificarea cauzei din spatele tenului uscat – cu cat sunt cunoscute motivele mai rapid, cu atat mai curand vei sti daca te vei confrunta cu o asemenea conditie mult timp.

Cum se prezinta tenul uscat?

Pe masura ce imbatranim, productia de sebum tinde sa scada, ceea ce ne expune la riscul de a avea un ten uscat sau alifios. Acest tip de piele se identifica, de obicei, printr-o cantitate extrem de redusa de sebum produs – sau chiar deloc. Tenul se distinge, de asemenea, prin lipsa lipidelor, ceea ce duce la uscarea pielii. Ca atare, apa se evapora intr-un ritm mult mai rapid.

Daca pielea ta este uscata sau deshidratata, este posibil sa ai iritatii, inflamatii, mancarimi si sensibilitate, precum si descuamari. De asemenea, ai putea fi mai predispusa la cuperoza, precum si la descuamari extreme, daca aceste conditii persista.

Cum tratezi un ten uscat?

Ameliorarea tenului uscat poate incepe cu ajutorul unui tratament adecvat si prin ajustarea rutinei sau a modului de viata. Mai jos vei regasi o lista de sfaturi care te pot ajuta in cel mai scurt timp posibil!

1.     Adopta un stil de viata sanatos

Pentru a obtine un ten radiant, recomandam mentinerea unui stil de viata sanatos, prin consumul de alimente bogate in nutrienti si prin evitarea produselor foarte procesate. In plus, asigura-te ca te odihnesti suficient in fiecare noapte si ca eviti stresul pe cat de mult posibil – acesti factori reprezinta componente esentiale pentru o piele stralucitoare. Fumatul excesiv este, de asemenea, nerecomandat.

2.     Hidrateaza-te cat mai des

Mentinerea hidratarii este esentiala pentru a pastra acea stralucire tinereasca si pentru a intarzia efectele îmbatranirii. Asigura-te ca bei in jur de doi litri de apa pe zi. Este recomandata evitarea consumului de sucuri si alcool care, de fapt, te deshidrateaza si mai mult!

3.     Foloseste produsele de ingrijire adecvate

Multe persoane recurg la testarea unor creme si produse faciale, deoarece au functionat pentru alte persoane, fapt ce se poate dovedi a fi nociv pentru ten. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, discuta cu un estetician, astfel incat sa iti poti da seama daca produsele precum crema hidratanta Academie sunt cele mai potrivite pentru tipul tau de piele. Este important sa pastrezi legatura cu acesta, deoarece nevoile pielii tale se pot schimba in timp, din cauza multor factori imprevizibili.

Pentru a mentine un ten tanar si stralucitor, foloseste o crema de specialitate cu protectie SPF perfecta pentru tipul tau de piele. De asemenea, ia in considerare folosirea unui demachiant recomandat de dermatologi. Chiar daca acesta ar putea contine ulei, va inmuia tesuturile dure si va elimina fara efort celulele moarte. Fata ta va fi curatata si hidratata!

Pentru mai multe sfaturi de ingrijire a tenului uscat si programarea la Tratament Academie Nutritie Optima, apeleaza acum la El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *