Beneficiile aromaterapiei pentru piele

Unele plante au proprietati aromatice speciale cu efect direct asupra psihicului, sanatatii sau chiar vietii noastre.

Uleiurile esentiale sunt lichide volatile obtinute prin distilarea diferitelor parti ale plantelor: frunze, scoarta, seminte, fructe, radacini, flori, rasini. Aromele pot fi folosite sub forma de uleiuri (pentru baie, masaj, comprese, inhalatii), esente volatile (elibereaza arome prin vaporizare in lampi odorizante), betisoare parfumate sau ierburi uscate (elibereaza arome prin fumigatii). Esenta degajata prin vaporizare sau fumigatii actioneaza asupra nervului olfactiv care transmite creierului un semnal ce declanseaza, in replica, un impuls asupra organismului sau psihicului. Esentele folosite pentru bai sau masaje actioneaza direct prin absorbtia lor in piele.

Aromele de uleiuri esențiale stimulează aceea parte a creierului care afectează emoțiile. Forma unei molecule de ulei esențial reprezintă o cheie care deschide receptorii nervoși olfactivi din nări. Impresia esenței este trimis direct și imediat către sistemul limbic unde sunt stocate memoriile și receptate plăcerile și emoțiile. Sistemul limbic când este stimulat eliberează chimicale care afectează sistemul nervos central. Astfel serotonina contracarează anxietatea, endorfinele reduc durerile.

Uleiurile esențiale oferă o dimensiune estetică pentru efectele vindecătoare a masajelor terapeutice, compreselor, tratamentelor faciale precum și a băilor aromatice. Deoarece sunt foarte concentrate, uleiurile esențiale trebuiesc diluate în uleiuri vegetale precum ulei de migdale dulci și jojoba, apă sau produse de îngrijire a corpului. Pentru a scăpa de o zi plină cu stres vino la El Studio si beneficiaza de un tratament de aromaterapie si al 2-lea tratament primesti un demachiant de ochi!

Unele uleiuri sunt în special benefice tenului. Cel mai întins organ al corpului nostru, pielea reflectă starea noastră interioară de sănătate și între timp ne protejează zilnic de poluanți. Uleiul de lavandă, de exemplu, este uleiul suprem al tenului, are efecte de curățare, de odorizare, tonifiere și echilibrare. Repară tenul gras și netezește pielea uscată.  Multi cosmeticieni sunt de acord ca aromaterapia este un instrument puternic care te poate ajuta sa atenuezi o varietate de afectiuni ale pielii. Uleiurile esentiale sunt utile pentru a mentine pielea tanara, hidratata si poate imbunatati si stari mai grave ale pielii.

Aromaterapia are efecte pozitive la toate nivelurile existenței. Proprietățile unice ale uleiurilor ajută la dezvoltarea minții, corpului și al spiritului. Aromaterapia este aplicația creativa și științifică a uleiurilor esențiale pentru producerea unor schimbări benefice în viață pe cele trei nivele: estetic, terapeutic și mistic. Vino la El Studio si la 2 tratamente Aromatherapie primesti CADOU un demachiant de ochi Academie!

 

Oferta este valabila in perioada 01.02 – 01.04.2015, in toate saloanele El Studio.
Mai multe detalii poti afla in salon.

promo-feb-acad-1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *