Află cum să îți protejezi pielea înainte și după procesul de epilare IPL

Află cum să îți protejezi pielea înainte și după procesul de epilare IPL 

Toate femeile care adoră să arate bine și să se îngrijească ca la carte, se epilează corespunzător atât pe parcursul sezonului cald, cât și în timpul perioadelor reci. Pe lângă faptul că picioarele epilate arată feminin și extrem de frumos, acestea oferă o stare excelentă de spirit și multă încredere.  

Astfel, dacă te-ai săturat să te epilezi în fiecare săptămână și să nu reușești să îndepărtezi toate firele nedorite prin intermediul metodelor clasice de epilare, orientează-te către epilarea IPL. Acesta este extrem de eficientă și reușește să mulțumească fiecare clientă în parte, datorită rezultatelor extraordinare! 

În cazul în care te gândești să apelezi și tu la ajutorul IPL-ului este necesar să afli care este rutina de îngrijire de înainte și după epilare.  

Ce trebuie să faci înainte de epilare 

  • Înainte cu 2-3 zile de începerea procesului de epilare IPL, oprește utilizarea produselor de îngrijire cu ingrediente puternice. Acestea ar putea fi produsele ce conțin retinoizi, acid salicilic, hidroxiacid și peroxid de benzoil. 
  • Evită solarul sau autobronzantele timp de 6 săptămâni înainte de tratament. Tratamentele cu laser efectuate pe pielea bronzată pot conduce la apariția unor probleme de pigmentare. În cazul în care îți dorești o pielea foarte bronzată și nu poți renunța la solar, de exemplu, programează epilarea pentru sezonul rece.  
  • Evită epilarea cu ceară cu 6 săptămâni înainte de programare, deoarece îndepărtarea părului de la rădăcină poate scădea considerabil eficacitatea tratamentului cu laser. 
  • Epilează-te cu lama de ras cu 24 de ore înainte de ședința de epilare. În acest fel, încurajezi foliculii de păr să intre în stadiul activ de creștere, fapt ce ajută la obținerea unor rezultate IPL mai bune.  
  • Fă un duș cald, chiar înainte de programare, astfel încât să cureți de murdărie și ulei zonele expuse tratamentului. De asemenea, evită utilizarea produselor de îngrijire, precum sunt spray-urile de corp sau cremele hidratante.  Acestea pot împiedica accesul laserului la rădăcină. De aceea, dacă te epilezi la axilă, nu folosi deodorant până după finalizarea procesului de epilare. 

Ce este indicat să faci după finalizarea ședinței de epilare 

  • Evită soarele și poartă protecție solară de înaltă calitate, deoarece expunerea la UV poate irita pielea tratată și poate complica procesul de îndepărtare a părului. 
  • În cazul în care dorești să îndepărtezi firele de păr rămase, folosește tot lama de ras, nu aparatul sau ceara.  
  • Exfoliază ușor pielea tratată de circa 2-3 ori pe săptămână. Acest lucru minimizează riscul de a dezvolta fire de păr pe sub piele.  
  • Evită dușurile fierbinți, chiar dacă îți plac. Cel mai bine este ca după tratament să optezi pentru dușuri călduțe, astfel încât pielea să nu se irite.  
  • Nu folosi parfum sau deodorant timp de 48 de ore de la finalizarea ședinței de tratament IPL.  

În cele din urmă, dacă te tentează să încerci acest tip de epilare, cel mai bine este să te lași pe mâinile celor mai buni profesioniști în domeniu. Epilarea definitivă acasă poate reprezenta o opțiune bună, însă dacă dorești să te bucuri de cele mai bune rezultate, apelează la ajutorul El Studio.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *