10 lucruri interesante despre unghii

Unghiile reprezintă cartea de vizită a fiecărui om, motiv pentru care este esențial să ai cât mai multă grijă de acestea. Este necesar să le tai când este nevoie, să le ajustezi forma și să le cureți în mod regulat, pentru a avea un aspect cât mai îngrijit.

Chiar dacă știi care sunt cei mai importanți pași de întreținere a unghiilor, cu siguranță sunt câteva lucruri pe care nu le cunoști despre acestea. 

Cele mai interesante lucruri de știut despre unghii 

  • Unghiile bărbaților cresc mai repede decât cele ale femeilor 

Unghiile cresc în medie cu 3,5 milimetri pe lună. Rata de creștere a unghiilor este  influențată de o serie de lucruri, precum este vârsta, sexul și hormonii. Este destul de nedrept, dar unghiile bărbaților tind să crească mai repede decât cele ale femeilor, cu excepția femeilor însărcinate.  

De asemenea, unghiile tale pot crește mai repede după tratarea unei afecțiuni și își pot intensifica ritmul de creștere pe timpul verii.   

În plus, cu cât degetele sunt mai lungi, cu atât unghiile cresc mai repede, iar unghiile de pe mâna mai activă se dezvoltă mai accelerat decât la cealaltă. Unghia din mijloc crește cel mai rapid, iar cea a degetului mare, cel mai încet. 

  • Unghiile cresc cu circa 3-4 milimetri pe lună 

Cu alte cuvinte, acestea cresc cu aproximativ 0,1 milimetri pe zi.  

  • Unghiile de la picioare cresc mult mai încet față de cele de la mâini 

Unghiile de la picioare cresc cu aproximativ jumătate din rata unghiilor de la mâini. De obicei cresc în jur de 1,6 milimetri pe lună. 

  • Rosul unghiilor se numește onicofagie 

Se estimează că 25-30% dintre copii suferă de onicofagie. 

  • Petele albe de la nivelul unghiilor nu exprimă deficiență de calciu 

Petele albe de pe unghii sunt un semn de vătămare minoră a unghiilor. Persoanele care își mușcă unghiile prezintă adesea astfel de pete. Aceste pete ar putea fi un efect al unei infecții minore sau semn a unei reacții alergice la lacul de unghii. 

  • Părul și unghiile sunt compuse din aceeași proteină 

Ambele sunt formate din keratină.  

  • Alimentația afectează sănătatea unghiilor 

Consumul de alimente și vitamine sănătoase te pot ajuta să-ți întărești atât părul, cât și unghiile. O alimentație formată din preparate nesănătoase conduce la exfolierea unghiilor și la apariția vârfurilor despicate.  

  • Unghiile pot crește extrem de mult 

Cea mai lungă unghie înregistrată a aparținut unui bărbat din India și avea 48 de centimetri lungime!  

  • Oboseala și stresul pot afecta sănătatea unghiilor 

Unii oameni elimină stările tensionate prin onicofagie, însă nu acesta este motivul pentru care stresul poate deteriora unghiile. Stresul și lipsa de somn asociată pot devia nutrienții și energia corpului de la creșterea unghiilor și părului sănătos. Altfel spus, somnul de frumusețe chiar există! 

  • Cuticulele protejează unghiile 

Cuticulele împiedică germenii și bacteriile să pătrundă în patul unghial și să afecteze sănătatea. Astfel, încearcă să nu îți tai cuticulele. Îngrijește-le cu o cremă hidratantă și împinge-le ușor, pentru a evita aspectul îngroșat. 

Dacă consideri că nu știi cum să ai grijă de cuticulele unghiilor, cere ajutorul în Salon manichiură Unirii, unde găsești cei mai buni profesioniști în domeniu.  

În cele din urmă, ai cât mai multă grijă de sănătatea și stilul tău de viață, pentru a te bucura de unghii puternice și frumoase! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *