7 probleme de frumusețe cu care te confrunți în sezonul rece

Iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri pentru mulți dintre noi. Și nu doar pentru peisajul magic creat de fulgii de zăpadă, ci și datorită sărbătorilor de poveste cu care am crescut de mici. Unde mai pui că acum este și momentul ideal în care să te încânți cu un vin fiert sau cu o cafea fierbinte?! Cu zile mai scurte și nopți mai lungi, iarna este sezonul în care iți petreci mai mult timp cu cei dragi, sau te răsfeți mai des cu o carte bună, în pat, sau în saloanele de înfrumusețare la un masaj sau un tratament cosmetic.

Însă acest anotimp vine din nefericire pentru unii dintre noi și cu probleme medicale, pentru că răcim mai des, avem dureri de articulații mai intense iar părul și pielea ni se usucă mai ceva ca vara. O parte dintre acestea necesită chiar și ajutor medical, însă problemele de frumusețe se pot remedia cu câteva vizite regulate la un salon de înfrumusețare. Specialiștii El Studio Style au creat un top cu 7 probleme de frumusețe cu care ne confruntăm iarna și ne oferă totodată și câteva soluții pentru acestea. Te vor ajuta cu siguranță!

1 – Pielea te mănâncă și se înroșește

Te surprinde să iți vezi obrajii mereu roșii, uneori și cu mâncărimi? Ei bine, mulți dintre noi se confruntă cu această problemă iar vântul rece și umiditatea scăzută sunt vinovatele. Nu te îngrijora, ele se pot ține sub control, caută creme de îngrijire cu protecție față de factorii externi și cu ingrediente precum mușețel sau ceai verde. Daca te deranjează aspectul roșiatic, apelează la un primer și un fond de ten mai light.

2- Pielea se descuamează

După cum spuneam mai sus, temperaturile reci sunt aspre cu pielea noastră, iar umiditatea scăzută o face să arate neplăcut și o usucă, factori care și generează descuamarea ei. Tocmai de aceea hidratarea este obligatorie, însă e necesară o atenție sporită și la ingrediente sau tipului de ten căruia i se adresează produsul respectiv. O cremă pentru piele grasă poate dauna unui ten uscat, tocmai de aceea este important să folosești produsele potrivite.

3- Iritație

Pielea uscată se poate irita foarte ușor. Și se întâmplă foarte des pe timp de iarnă deoarece pielea moartă blochează porii, cei care îi permit de fapt să respire. Dacă te confrunți și tu cu o astfel de problemă iți recomandăm câte un peeling săptămânal, ca să îndepărtezi țesutul mort de pe suprafața pielii pentru ca aceasta să respire din nou. Nu uita mai apoi să hidratezi din belșug.

4 – Mâini uscate

Cu toții știm că femeile au pielea mâinilor mai fină decât bărbații însă pe timpul iernii și ele încep să aibă probleme, aceasta se usucă și se crapă. Și cum atenția este mai mereu îndreptată către îngrijirea feței, ele rămân nebăgate în seamă o perioadă bună de timp. Încearcă să le hidratezi cât mai des cu putință, ideal ar fi după fiecare spălare pe mâini și seara, înainte de culcare.

5 – Buze crăpate

Nu sunt dureroase, dar arată neplăcut. Buzele crăpate nu complimentează nicio ținută, oricât de mult gloss le-ai pune. Tocmai de aceea un balsam hidratant nu ar trebui să iți lipsească din geantă. Pentru prevenție, fă-ți acasă o dată pe săptămână și cate un scrub cu zahăr sau miere.

5 – Ochi înlăcrimați

Un machiaj încărcat poate genera lăcrimarea ochilor fară niciun motiv. Daca ți se întâmplă frecvent iți recomandăm să folosești un primer de ochi înainte de a te machia. Totodată poți folosi ocazional și câteva picături de „lacrimi artificiale”, ele calmează și hidratează ochii, eliminând senzația de discomfort și ochi uscați. 

6 – Păr static

Te miri că parul tău este static în condițiile în care porți căciulă aproape tot timpul când ieși afară? Dacă vrei soluții la această problemă iți recomandăm să te speli mai des pe cap și să folosești produse de styling pentru volum.

7 – Păr uscat

Se pare că apariția mătreței și părul uscat sunt cel mai des întâlnite afecțiuni în sezonul rece. Ca să le eviți, folosește la fiecare spălare, șampoane hidratante și evită apa fierbinte. Pentru mai multă vitalitate aplică și un ulei de strălucire.

Ajutoare profesionale de nădejde pentru orice problemă de înfrumusețare găsești pe https://shop.el-studio.ro , acum și la preț promoțional de Black Friday, până la finalul lunii noiembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *