5 sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras

5 sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras

Fiecare persoană se naște cu un anumit tip de ten, care se poate schimba pe parcurs din cauza mai multor factori precum hormoni, vârstă sau diverse tratamente. Tenul gras este printre cele mai populare tipuri de ten, care vine atât cu probleme, cât și cu benegicii.

Deoarece tenul gras produce mai mult sebum menține pielea mai hidratată deci vei avea mai puțin riduri comparat cu o persoană cu ten uscat. În schimb, datorită excesului de sebum ești predispusă la apariția acneei și a punctelor negre.

Îți venim în ajutor cu câțiva pași în îngrijirea tenului gras pentru ca tu să te bucuri de o piele sănătoasă și strălucitoare:

1. Spală-te pe față atât dimineața, cât și seara

Pasul cel mai important pentru îngrijirea tenului este curățarea. Ai nevoie de un gel blând, dar eficient, care să îndepărteze impuritățile, excesul de sebum și pielea moartă astfel încât porii să poată respira și să previi apariția punctelor albe.

Chiar dacă dimineața ți se pare că pielea este curată, în timpul nopții pielea elimină celule moarte și sebum care trebuie îndepărtate. Mai mult, alege să te speli pe față și imediat după ce faci efort intensiv precum mers la sală sau alergat.

2. Folosește un toner

După ce ți-ai curățat, nu trece direct la crema hidratantă. Pentru îngrijirea tenului gras și acneic este important să adaugi și un toner în rutină, care va ajuta cu fermitatea și exfolierea pielii astfel încât, în timp, pielea ta să arate mai tânără. Alege un toner exfoliant care să conțină unul din ingredientele active de mai jos:

  • Acid salicic;
  • Acid glicolic;
  • Acid lactic.

3. Programează-te la salon pentru îngrijirea tenului gras

Există numeroase produse pe care le poți folosi acasă pentru a menține sebumul sub control și pentru a avea o piele sănătoasă precum retinolul care îți menține porii curați și tenul strălucitor. Alege un produs cu o concentrație mică de retinol la început, până ți se obișnuiește pielea cu această substanță.

Din când în când, alege să te răsfeți cu o vizită la un salon de infrumusetare unde specialiștii vor analiza starea pielii tale și îți vor recomanda tratamente eficiente pentru un ten sănătos.

4. Hidratează-te constant

Hidratarea nu se face doar de la exterior, ci și de la interior. Astfel, dacă vrei ca pielea ta să fie în cea mai bună formă, asigură-te că bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi și consumi alimente bogate în apă și nutrienți

Pentru îngrijirea tenului gras ai nevoie de o cremă hidratantă ușoară, care să fie pe bază de apă și să nu conțină uleiuri. Nu ignora acest pas, este foarte important să îți hidratezi pielea, atât dimineața, cât și seara.

5. Folosește cremă de soare

Acest sfat este util pentru îngrijirea oricărui tip de ten, nu doar a celui gras. De fiecare dată când te expui la soare, este important să folosești cremă cu factor de protecție solară pentru a te proteja de razele nocive ale soarelui precum ridurile și îmbătrânirea prematură a tenului. Da, chiar și atunci când afara este înnorat!

Pentru îngrijirea tenului gras, este foarte important să îți creezi o rutină zilnică pe care să o respecți cu strictețe astfel încât să previi apariția punctelor negre și a coșurilor. Alege mereu produse potrivite pentru tipul tău de ten și consultă un dermatolog dacă ai nelămuriri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *