Epilarea definitivă IPL: 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

Epilarea definitivă IPL

Dacă te gândești la îndepărtarea părului cu laser, merită să studiezi acest proces înainte foarte atent. Există atât de multe avantaje pentru a apela la epilarea definitivă IPL, dincolo de îndepărtarea părului. Dacă ești predispusă la apariția firelor de păr în piele, care oferă un aspect neplăcut și provoacă pigmentare, atunci epilarea definitivă este exact ce ai nevoie, deoarece te ajută să elimini acest lucru.

Opțiunile pentru îndepărtarea părului sunt nesfârșite. De la epilare cu ceară sau lamă, până la cremă și alte proceduri clasice, epilarea cu laser este una dintre puținele opțiuni care oferă un rezultat permanent și te ajută să scapi de părul de pe corp definitiv.

Însă, înainte de a merge la prima ședință de epilare IPL, ar trebui să știi următoarele aspecte!

Procesul sună dureros, dar nu este deloc!

Lumina pulsată de aparat se transformă în căldură, care ajunge la foliculul firului de păr și la bulbul acestuia. Clienții, de cele mai multe ori, afirmă că este o durere rapidă, ascuțită, pe care o simt mai dureroasă dacă pielea este mai subțire. În cazul în care firul de păr este mai gros, această senzație de moment poate fi ușor accentuată, însă dispare rapid.

Trebuie să ai răbdare

Este nevoie de două sau trei săptămâni după primul tratament pentru a vedea o diferență și de 8-12 tratamente pentru a obține rezultatul complet. De asemenea, trebuie să vii regulat la programare și să bifezi toate ședințele pe listă, deoarece foliculii tăi de păr se află toți în stadii diferite ale creșterii lor, așa că vrei să te asiguri că tratamentul este eficient.

Trebuie să folosești doar lama de ras pe parcursul tratamentului

Laserul poate reacționa cu părul de pe suprafața pielii, ceea ce va provoca o oarecare iritație și poate un miros de păr ars. Astfel, clienții trebuie să se radă cu lama exact în ziua tratamentului pentru ca firul de păr să fie la suprafața pielii, iar în acest fel ședințele vor fi un real succes! Trebuie să te asiguri că te pregătești corect înainte de fiecare vizită, totuși, pentru rezultate optime.

Iată câteva lucruri împortante de reținut:

  • Zona trebuie rasă cu 24 de ore înainte de tratament. Nu este recomandat aparatul de ras electric, deoarece părul este de obicei lăsat prea lung.
  • Nu folosi cremă epilatoare, ceară sau aparat de epilat pe zona tratată, între sau înainte de ședințe. Folosește doar lamă de ras.
  • Zona de tratament trebuie să fie fără de machiaj, loțiuni, deodorant sau creme solară – vorbește cu specialistul înainte de începerea tratamentului dacă ai nevoie de șervețele pentru a curăța zona.
  • Zona nu poate fi tratată dacă a fost expusă la soare cu 4 săptămâni înainte de tratament.
  • Produsele, precum autobronzantul nu pot fi folosite cu 3-4 săptămâni înainte de tratament; zona trebuie exfoliată complet pentru a îndepărta toate reziduurile.

Majoritatea persoanelor care au apelat la epilarea definitivă IPL  afirmă că părul a dispărut în proporție de 90%, însă fluctuațiile hormonale pot face părul să crească înapoi. Astfel, asigură-te că ții cont de toate aspectele relevante atunci când vrei să apelezi la epilarea definitivă IPL și mai ales că ai răbdarea necesară pentru a vedea rezultate cât mai bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *