Fond de ten pentru ten gras: cum îl alegi?

Să găsești fondul de ten potrivit nu este chiar o sarcină ușoară. Nu doar că trebuie să alegi nuanța potrivită pielii tale, dar trebuie să alegi unul care este potrivit tipului de ten. Continuă să citești pentru a afla ce tipuri de fond de ten pentru ten gras există. 

Tipuri de fond de ten pentru ten gras 

Când vine vorba de consistența fondului de ten, cele potrivite pentru tenul gras, în funcție de textură, sunt: 

  • Fond de ten lichid: fondul de ten lichid este perfect pentru persoanele care nu au multă experiență în aplicarea acestuia pe față. Poate fi fixat cu ajutorul unui burete, pensule sau chiar cu mâna. Însă, cel mai ușor și rapid mod de aplicare este cu buretele. Pentru a nu consuma mult produs, umezește burețelul înainte de folosire. 
  • Fond de ten pudră: această variantă este potrivită pentru tenul gras deoarece absoarbe rapid sebumul de pe ten. Astfel, fața ta nu va deveni lucioasă după câteva ore de la aplicarea machiajului. Însă, la acest tip de fond de ten trebuie să ții cont de faptul că trebuie reaplicat la câteva ore. 
  • Fond de ten serum: această variantă este asemănătoare cu prima, însă vine într-o formă mai fluidă și ușoară. Modul de aplicare este la fel de simplu.  

Pe lângă textura fondului de ten, trebuie să iei în considerare și alte aspecte. Atunci când faci o alegere, caută produse pe care scrie că sunt destinate tenului gras. Acesta este un aspect important, deoarece compoziția produselor pentru tenul gras sunt concepute să mențină echilibrat nivelul de sebum de pe piele. Astfel, nu te vei confrunta cu un aspect lucios al feței. 

Sfaturi pentru aplicarea fondului de ten 

  1. Tipul fondului de ten nu este singurul lucru important atunci când ai tenul gras. Un pas important pe care nu trebuie să îl omiți este hidratarea pielii înainte să te dai cu fond de ten. Chiar dacă ai pielea grasă, asta nu înseamnă că aceasta nu necesită hidratare constantă. Omiterea acestui pas poate duce la creșterea nivelului de sebum de pe față. 
  2. După hidratare, trebuie să aplici un primer. Acest produs te ajută să creezi o barieră între piele și fond de ten. Pielea va fi mai netedă, astfel că fondul de ten se va aplica mai uniform. În același timp, porii de pe față sunt acoperiți, iar riscul acneei scade.  
  3. Odată ce te-ai dat cu fond de ten, nu uita să aplici și pudră. Acest produs te ajută să fixezi fondul de ten pe față. Optează pentru o pudră translucidă, care să nu îți încarce fața. În același timp, pielea ta va avea un aspect mat, iar aspectul lucios al tenului va apărea mai greu. 

Acum că știi ce tipuri de fond de ten pentru ten gras există, poți să faci alegerea potrivită cu ajutorul sfaturilor noastre. Dacă ai un eveniment și nu știi totuși care este produsul potrivit, poți apela la serviciile unui salon cosmetică pentru a te asigura că produsul ales este potrivit pentru tine. Astfel, te asiguri că nuanța aleasă nu este prea închisă sau deschisă și textura este una corespunzătoare tipului tău de ten. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *