Proteinele, ingrediente esențiale în tratamentele pentru părul deteriorat

Dacă visezi la cele mai moderne coafuri cu care să stârnești invidie în jurul tău, dând tonul în materie de trenduri pentru iarna 2016-2017, dar părul tău deteriorat te împiedică să îți împlinești acest vis, nu intra în panică. Hairstyliștii profesioniști de la El Studio sunt aici să îți ofere, cum te-au obișnuit, nu doar cele mai moderne coafuri, ci și cele mai bune sfaturi în materie de îngrijire a părului.

Cele mai moderne coafuri cu care să stârnești invidie în jurul tău, dând tonul în materie de trenduri pentru iarna 2016-2017

Măști naturale pentru păr bogate în proteine

Lipsa proteinelor este una dintre cele mai frecvente cauze care stau la baza deteriorării părului. Combinată cu efectele negative ale temperaturilor din ce în ce mai scăzute, această problemă îți dă dureri de cap. Soluția este, însă, extrem de simplă. Dacă incluzi proteine în meniul zilnic și în ritualul de înfrumusețare, părul tău va fi ca nou și te vei putea bucura din nou de cele mai moderne coafuri.

Măști naturale pentru păr bogate în proteine

Printre altele, proteinele protejează și hidratează părul și scalpul și adaugă volum și strălucire părului. Cum să incluzi proteine în ritualul de îngrijire a părului tău? Realizând, în intimitatea propriului cămin, măști naturale pentru păr din ingrediente bogate în proteine. Mai jos, câteva rețete pentru tratamentul părului deteriorat, care îți vor revitaliza părul în timp record.

Maioneza și avocado sau ouă și iaurt natural

Maioneza este unul dintre ingredientele minune pentru părul tău. Vorbim despre maioneza preparată acasă, nu despre cea din comerț. Conținând ouă, ulei și oțet, maioneza oferă părului tău atât hidratare, cât și strălucire. Iar o mască naturală pentru păr din maioneză și avocado, fruct folosit și în realizarea măștilor pentru ten, este ideală pentru părul tău, protejându-l pe timp de iarnă.

Maioneza și avocado sau ouă și iaurt natural

Pentru o astfel de mască, ai nevoie de un avocado (piure) și două linguri de maioneză. Mixate bine, acestea se vor transforma într-o mască ideală pentru îngrijirea părului.  Această mască poate fi înlăturată după 30 de minute, cu apă caldă, nu fierbinte. Rețeta pentru o astfel de mască naturală pentru păr poate conține și ceai de mușețel, cunoscut pentru efectele benefice asupra părului.

Mască ideală pentru îngrijirea părului

O altă mască naturală pentru păr poate fi realizată din ouă și iaurt natural. O astfel de mască este indicată atât pentru părul uscat, cât și pentru a trata mătreața și pentru a accelera creșterea părului. Ambele ingrediente sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, care hrănesc părul în profunzime și protejează scalpul. Această mască naturală pentru păr poate fi înlăturată după 30 de minute.

Ouă și ulei de migdale sau banane și miere

Uleiul de migdale, bogat în potasiu, magneziu și vitamina E, este ideal pentru îngrijirea părului. Bogate în proteine, ouăle se integrează perfect în acest tratament pentru revitalizarea părului deteriorat. Această mască, ideală pentru toate tipurile de păr, poate fi realizată din două ouă și o lingură de ulei de migdale, aplicată pe toată lungimea părului și înlăturată după 30 de minute.

Tratament pentru revitalizarea părului deteriorat

În fine, o mască naturală realizată din banane și miere va avea efect imediat asupra părului. Mai ales atunci când adaugi iaurt natural și ulei de măsline. Ingrediente: o banană (piure), un ou, o lingură de miere, trei linguri de iaurt natural și o linguriță de ulei de măsline. Masca poate fi înlăturată după 30-45 de minute. Un astfel de tratament pentru păr trebuie urmat de două ori pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *