Cum să fii frumoasă, din cap până-n picioare (partea VII)

Ne apropiem cu pași grăbiți de ultimele recomandări din seria sfaturilor oferite, în ultimii 75 de ani, de specialiștii în înfrumusețare. Și, dacă tot am vorbit de pași, astăzi vă oferim câteva recomandări pentru îngrijirea picioarelor. De data aceasta, însă, vom grupa aceste sfaturi în două categorii.

Prima dintre ele vă spune ce trebuie să faceți pentru a vă putea lăuda cu cele mai frumoase picioare, în vreme ce a doua categorie cuprinde recomandări pe care vă sfătuim să le urmați, pentru a avea picioare sănătoase. Numărătoarea începe astăzi cu sfatul 56/75 și acoperă, în 12 recomandări nemuritoare, potrivit specialiștilor în înfrumusețare, perioada 1942-2011.

5 sfaturi pentru picioare frumoase

-august, 1942: Când vă odhiniți, ridicați picioarele. Astfel, veți îmbunătăți circulația sanguină a membrelor inferioare și, în plus, venele nu vor mai fi atât de pronunțate și, implicit, dizgrațioase.

-iulie, 1945: Atunci când aplicați autobronzant, evitați o greșeală des întâlnită, așa că nu neglijați partea din spate a genunchilor.

-iulie, 1998: După ce vă epilați, evitați produsele cosmetice care conțin AHA (alha-hidroxizi acizi). În caz contrar, iritația la nivelul picioarelor proaspăt epilate își va face apariția rapid.

-iulie, 2010: Vă epilați cu ajutorul aparatului de ras? Dacă da, faceți asta după ce ieșiți din duș. Aburii vor înmuia firele de păr și veți obține rezultate mai bune.

-octombrie, 2011: Folosiți ceară de epilat pentru picioare? Dacă da, înainte de a aplica stratul de ceară, întindeți pielea bine. Astfel, îndepărtarea benzii se va face dintr-o singură mișcare. Urmele de ceară rămase, dacă este cazul, pot fi înlăturate cu ușurință cu ajutorul unui tampon de bumbac înmuiat în ulei pentru bebeluși.

7 sfaturi pentru picioare sănătoase

-martie, 1942: Cel mai bun tratament pentru unghiile încarnate este prevenirea. Astfel, unghiile trebuie tăiate cât mai drept și, totodată, nu prea scurt.

-ianuarie, 1944: Picioarele obosite pot fi revigorate cu un remediu rapid. Folosiți ambele mâini pentru un masaj ferm și delicat în același timp. Începeți masajul de la bolta piciorului și terminați cu gleznele.

-martie, 1959: Pentru a trata tălpile uscate, folosiți cremă pe bază de lanolină.

-aprilie, 1963: Picioarele umflate pot fi tratate rapid și eficient, în numai 15 minute. Țineți picioarele în apă caldă timp de trei minute, apoi în apă rece timp de un minut. Repetați.

-iulie, 1998: Pentru a evita apariția ciupercilor la nivelul unghiilor, picioarele dvs. trebuie să fie în permanență curate și uscate.

-iunie, 2004: Dacă aveți de gând să folosiți piatră ponce, sunt doi pași importanți pe care trebuie să-i faceți înainte: țineți picioarele în apă caldă timp de cinci minute, apoi aplicați un strat discret de cremă de picioare.

-februarie, 2009: Veți obține rezultate mult mai bune dacă, atunci când vă exfoliați călcâiele, folosiți coaja unui kiwi sau a unui ananas, aceasta fiind bogată în bromelaină. Frecați călcâiele timp de cinci minute, clătiți, uscați și, apoi, aplicați o cremă hidratantă.

Până săptămâna viitoare, când vă oferim ultima serie de sfaturi nemuritoare, puteți (re)citi celelalte recomandări pe care vi le-am oferit până acum, cu privire la îngrijirea părului, a sprâncenelor, a ochilor, a tenului și a buzelor. Nu ocoliți nici articolul de săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *