Cum să fii frumoasă, din cap până-n picioare (partea VI)

Din fericire, nu a trebuit să aștepți 75 de ani pentru a afla ce recomandări mai au pentru tine specialiștii în domeniul înfrumusețării, ci doar o săptămână. Până acum, ți-am vorbit despre îngrijirea părului, a sprâncenelor, a ochilor, a tenului și a buzelor, împărtășindu-ți secrete păstrate timp de trei sferturi de secol.

Astăzi, îți spunem ce anume trebuie să faci pentru a avea în permanență o piele strălucitoare. Cele opt recomandări pe care ți le oferim, în rândurile care urmează, acoperă perioada iunie 1959 – martie 2011, dar, potrivit specialiștilor, sunt valabile și astăzi. Numărătoarea începe, astăzi, de la 48/75.

-iunie, 1959: Cu cât soarele este mai sus pe cer, cu atât mai mari sunt șansele să vă alegeți cu arsuri, urmare a razelor UV necruțătoare. Evitați, pe cât posibil, expunerea la soare în intervalul orar 10.00-14.00.

-noiembrie, 1959: Când pregătiți cada pentru o baie spumantă, împrăștiați sărurile chiar sub robinet, dar înainte de a-l deschide. Uleiul parfumat, pe de altă parte, ar trebui turnat în timp ce cada se umple.

-septembrie, 1961: O piele frumoasă începe din interior, așa că este indicat să consumați cât mai multe fructe și legume și, totodată, să vă hidratați corespunzător.

-aprilie, 1992: Parfumul se evaporă mai repede de pe o piele uscată, așa că, înainte să vă parfumați, umeziți gâtul și încheieturile. Gleznele ar trebui, la rândul lor, parfumate, așa cum ar trebui și zona din spatele genunchilor.

-septembrie, 1992: Ați exagerat, din greșeală, cu parfumul? Înmuiați un tampon din bumbac în alcool și, apoi, frecați ușor. Alcoolul va reduce intensitatea parfumului fără a-i altera mirosul.

-ianuarie, 2006: Cel mai potrivit moment pentru a aplica loțiune este la ieșirea din duș, atunci când pielea este încă umedă.

-februarie, 2009: Iarna, încălziți loțiunea în cuptorul cu microunde, dar nu o lăsați mai mult de 5 secunde. Abia apoi aplicați pe corp. Astfel, pielea, afectată de temperaturile negative, nu va mai fi uscată.

-martie, 2011: Exfoliați pielea o dată pe săptămână, pentru a înlătura celulele moarte. Odată exfoliată, pielea absoarbe mai bine loțiunile și uleiurile pentru corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *