Ulei cuticule: cum se îngrijesc corect cuticulele?

Majoritatea nu oferim prea multă importanță cuticulelor noastre. Însă, acestea au un rol foarte important. De aceea, trebuie să le oferi îngrijirea necesară pentru a te asigura că ai unghiile sănătoase și o manichiură curată. 

Îți vom prezenta în continuare 6 sfaturi pe care le poți lua în considerare pentru a avea grijă de cuticulele tale.  

6 sfaturi pentru îngrijirea cuticulei 

Pentru a preveni deteriorarea cuticulelor, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante. O rutină corectă de îngrijire a cuticulelor poate fi făcută chiar la tine acasă și constă în pași precum: 

1. Nu le smulge/rupe 

Evită să îți îndepărtezi cuticulele într-o manieră agresivă precum smulgerea acesteia. O astfel de abordare poate duce la crearea rănilor, înroșirea pielii și chiar infecții. În același timp, manichiura va prinde un aspect neplăcut, arătând neîngrijit.  

2. Ferește-te de produse care usucă pielea 

Pentru a te asigura că mâinile, unghiile și cuticulele tale nu se usucă/deteriorează, evită detergentul de vase sau alte produse de curățare. De exemplu, folosește mănuși de cauciuc. În același timp, evită să folosești soluțiile de îndepărtare a ojei care conține acetonă.  

3. Nu tăia cuticula 

Atunci când cuticula este tăiată într-un mod greșit, riști să te alegi cu o infecție. De aceea, poți folosi o soluție de îndepărtare, ca apoi să o împingi în interior cu ajutorul unei ustensile speciale. Acest lucru poate fi făcut o dată pe săptămână.  

În cazul în care totuși vrei să îți tai cuticula, asigură-te că îți ții mâinile pentru câteva minute într-un bol cu apă caldă. Astfel, pielea se va înmuia, iar cuticula poate fi îndepărtată mult mai ușor și neagresiv.  

4. Aplică ulei cuticule 

Majoritatea persoanelor cred că un ulei de cuticule trebuie aplicat doar atunci când îți faci manichiura, dar nu este așa. Poți aplica ulei cuticule o dată la câteva zile, sau chiar zilnic, pentru a te asigură că îți menții cuticula hidratată. 

5. Folosește creme hidratante 

Ca restul pielii, cuticula are nevoie de hidratare. Pe lângă folosirea unui ulei cuticule, nu uita să îți hidratezi mâinile, unghiile și cuticulele folosind creme speciale. Poți alege chiar una care conține SPF.  

În cazul în care nu îți place să folosești ulei sau creme pe parcursul zilei, cel mai bine este să le aplici înainte de culcare.  

6. Alege să îți faci manichiura la salon 

În cazul în care mergi să îți faci manichiura la salon, poți opta să nu îți taie cuticula, ci doar să o împingă. În același timp, dexteritatea persoanei care îți face unghiile te ajută să te bucuri de o cuticulă sănătoasă. Nu doar că aceasta știe cum trebuie îndepărtată, ci poate aplica diverse tratamente în timpul manichiurii, inclusiv ulei cuticule la final.  

Urmează aceste sfaturi și vei putea observa cum cuticula va prinde un aspect mult mai plăcut. În cazul în care știi și alte sfaturi de îngrijire a cuticulei, le poți împărtăși cu noi în secțiunea de comentarii.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *