Totul despre aplicarea unghiilor false si cum se intretin

unghii false

Cu totii stim ca o manichiura frumoasa transmite feminitate, gratie si reprezinta unul dintre atuurile unei femei ingrijite! Iar pentru cele care nu au fost inzestrate cu o manichiura naturala rezistenta, exista numeroase tehnici de infrumusețare a unghiilor, cu zeci de modele, forme si culori pentru ca unghiile sa arate impecabil o perioada lunga de timp.

Una dintre metodele la care apeleaza multe dintre clientele salonului, este manichiura cu gel. Unghiile false cu gel sunt alternativa ideala pentru a avea unghii egale, lungi, uniforme, exact asa cum iti doresti. Si, pe langa faptul ca se intretin foarte usor, acestea sunt durabile si pot fi colorate in fel de fel de variante.

Insa, odată ce te decizi să alegi unghii false, trebuie să fii pregatita sa le ingrijesti si sa respecți un program de intretinere la fiecare 2-3 saptamani.

Cum se pun unghiile false?

Unghiile false cu gel sunt o alegere excelentă dacă unghiile tale naturale sunt fragile. Insa, nu uita ca primul lucru la care trebuie sa te gândești atunci cand iti faci programare pentru unghii cu gel este sa gasesti un tehnician calificat iar de acest lucru va depinde enorm salonul de unghiile false pe care il alegi.

Cum se pun unghiile false? Primul pas consta in impingerea cuticulei cu instrumentul de cuticule si indepartarea luciului natural al unghiei prin pilire, pentru ca gelul sa se fixeze mai bine. Apoi se curata cuticula. Acum unghia este pregătită și curatata și putem incepe sa aplicam solutiile de pregatire pentru aderența gelului.

Se aplica lipiciul special pe marginea tipsului si se aseaza in asa fel incat sa nu patrunda aer, apoi se preseaza cateva secunde. Se scurteaza tipsul la lungimea dorita de clienta, apoi il pilim pentru a nu fi sesizabila trecerea intre unghie si tips, avand grija sa nu pilim din unghia naturala.

Ulterior, se pune un strat uniform de gel de la baza unghiei spre varf, acesta avand nevoie sa se usuce cu ajutorul luminii speciale produse de lampa UV. Odata ce etapa de constructie unghii false a fost incheiata, urmeaza partea de modelare si colorare, aici existand nenumarate posibilitati.

Aceste tipuri de unghii permit zeci de modele deosebite si pot fi accesorizate cu pietre pretioase, sclipici sau strasuri. In acest fel unghiile sunt mereu spectaculoase.

Intretinere unghiile false cu gel

Aceasta tehnica de manichiura necesita o intretinere periodica(o data la 2-3 saptamani) deoarece unghia creste iar intre cuticula si gel/acryl se va forma un spatiu gol care trebuie umplut constant.

Daca sunteti multumite de lungimea si forma naturala a unghiilor putem alege sa numai protectie, lucru care este posibil atat cu acryl cat si cu gel. Acestea se aplica peste unghia naturala, formand un strat protector care impiedica ruperea, exfolierea acestora.Si in acest caz se face intretinerea periodica.

Intretinerea cu gel este o operatiune delicata si daca nu este efectuata corect sanatatea unghiilor va avea de suferit.

Trebuie sa stii ca atunci cand trece prea mult timp intre perioadele de intretinere, unghiile false se deterioreaza, la fel si unghiile naturale, asa ca intretinerea unghiilor false este recomandata la maxim 3-4 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *