Top 5 aloe vera beneficii pentru ten, par si unghii

Aloe Vera este recunoscuta ca fiind o planta minune. Datorita proprietatilor sale vindecatoare, aloe vera este folosita pentru a trata problemele pielii, cum ar fi iritatia, uscaciunea si mancarimea. In plus, aceasta este un aliat de nadejde si in lupta contra problemelor legate de par si unghii.  

Ti-am pregatit o lista cu motive pentru care este esential sa introduci aloe vera in rutina ta de ingrijire. Citeste tot articolul si bucura-te de un ten luminos, un par stralucitor si de unghii sanatoase! 

Aloe vera beneficii – Cum te poate ajuta? 

In cazul in care iti surade ideea de a achizitiona o planta de aloe vera, pe care sa o folosesti in diferite scopuri, afla despre avantajele sale in ceea ce priveste ingrijirea tenului si a unghiilor.  

Exista numeroase aloe vera beneficii, insa aici le afli pe cele mai importante. Iata care sunt acestea: 

  • Hidrateaza tenul si unghiile 

Aloe vera este o planta care hidrateaza intens. Gelul acesteia se absoarbe imediat in piele. Acesta este ideal, chiar si pentru tenul gras si predispus la acnee, deoarece are o textura usoara.  Aceasta planta se regaseste si in multe tratamente faciale Bucuresti, insa poate fi folosita si in forma bruta acasa. Este un ingredient principal in procesele profesionale de hranire a tenului. 

In ceea ce priveste unghiile, poti hidrata cuticulele cu aceasta planta vindecatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa freci putin aloe vera la baza unghiilor, pentru a inmuia cuticulele. 

  • Calmeaza pielea 

Aloe vera este racoritoare si ajuta la calmarea pielii iritate sau afectate de arsuri solare, eruptii cutanate sau infectii. Prin urmare, este o planta ideala pentru pielea sensibila.  

Unul dintre beneficiile caracteristice ale aloe vera este capacitatea sa de a ameliora arsurile solare. Studiile recente au aratat ca aplicarea gelului de aloe vera pe pielea arsa de soare poate ajuta la reducerea rosetii si iritatiei.  

De asemenea, proprietatile sale antifungice ajuta la tratarea problemelor inflamatorii ale pielii, cum ar fi furunculii.  

  • Are efect anti-imbatranire 

Un studiu din 2009 arata ca aloe vera imbunatateste elasticitatea pielii. Pentru a atenua ridurile fetei, poti aplica un extract concentrat de aloe direct pe ten. 

  • Tine matreata la distanta 

Aloe vera poate calma un scalp iritat, ajutand la eliminarea celulelor moarte ale pielii si, astfel, la oprirea mancarimii cauzate de matreata. 

Prin urmare, maseaza cateva linguri de aloe vera pe scalp, inainte de culcare. 

  • Stopeaza caderea parului 

Genetica joaca un rol important in caderea parului, insa si radicalii liberi pot avea afecte in acest sens. 

Radicalii liberi sunt molecule daunatoare care sunt generate, atunci cand corpul este expus la diferite toxine din mediu, cum ar fi poluarea aerului, razele UV si pesticidele. Acesti radicali pot imbatrani pielea si pot intensifica procesul de cadere a parului. 

Vestea buna este ca antioxidantii precum vitaminele A, C si E pot lupta impotriva radicalilor liberi si pot preveni  imbatranirea prematura a tenului si caderea parului. Asadar, pentru a te bucura de un par sanatos, bogat si frumos, maseaza gel de aloe vera pe scalp, inainte de culcare. Lasa-l sa se usuce, inainte de a pune capul pe perna.  

In concluzie, exista numeroase aloe vera beneficii de care poti beneficia atat acasa, cat si intr-un salon de infrumusetare. Daca ai agenda incarcata cu numeroase activitati si consideri ca nu ai timp pentru o rutina de ingrijire facuta pe cont propriu, cere ajutorul specialistilor din domeniul frumusetii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *