Tips and tricks pentru incetinirea cresterii parului de pe corp

Te întrebi cum te poți bucura de incetinirea cresterii parului de pe corp? Ei bine, există mai multe modalități prin care poți face asta. Însă, trebuie să dedici puțin timp și efort pentru a obține rezultatele dorite. 

În continuare îți vom prezenta 5 sfaturi care te pot ajuta cu incetinirea cresterii parului de pe corp:

1. Evită lama de ras 

Chiar dacă este o opțiune mai rapidă și simplă, evită să folosești lama de ras atunci când vine vorba de epilat. Această metodă de îndepărtare a părului nedorit nu va face decât să accelereze cre;terea firelor de păr, mult mai închise la culoare și mai groase.  

Evident, trebuie să alegi o metodă de epilare cu ceară sau pastă de zahăr. Astfel, părul va crește la loc mult mai încet și rar. 

2. Mănâncă o alimentație corectă 

O dietă alimentară dezechilibrată poate duce la creșterea excesivă a părului. Asigurându-ți aportul necesar de calorii poate împiedica acest lucru. De exemplu, vitamina E este un antioxidant natural care antagonizează creșterea androgenilor din organism.  

Alte două lucruri pe care le poți pune în practică este să renunți la zahărul procesat și carbohidrați. De ce? Ei bine, acestea contribuie la determinarea nivelului de glucoză din corp. În cazul în care acesta este afectat într-un mod negativ, creșterea excesivă a părului poate apărea.  

Nu în ultimul rând, trebuie să te hidratezi constant și să crești aportul zilnic de vitamine precum: 

  • Omega 3: este responsabil pentru membranele celulare sănătoase, rezultând într-o piele moale, umedă, suplă și fără riduri 
  • B6: ajută organismul să descompună eficient amidonul și poate ajuta la reglarea nivelului de glucoză 

3. Evită stresul 

Perioadele stresante din viață au și ele o contribuție la modul în care îți crește părul. Chiar dacă nu sună ușor, evită pe cât posibil situațiile dificile care îți provoacă stres. În astfel de momente, producția de androgeni din corp crește, iar creșterea părului de pe corp poate fi afectată. 

Încearcă să introduci în rutina ta zilnică activități care te relaxează și te ajută sa uiți de momentele tensionate.  

4. Mergi la sală 

Mersul la sală vine cu numeroase beneficii, printre care și faptul ca te ajută cu incetinirea cresterii parului de pe corp. Acest lucru se datorează faptului că pielea se întinde atunci când construiește mușchi, reducând densitatea pielii.

Astfel, tonifierea mușchilor nu doar că te ajută să te menții într-o formă bună și să ai un stil de viață sănătos, ci să te bucuri și de mai puțin păr pe corp.  

5. Epilarea definitivă 

Un alt mod de a încetini creșterea părului este cu ajutorul epilării definitive. O astfel de intervenție amână pentru mult timp revenirea firelor de păr. Cu atât mai mult, acestea vor crește mai rar, iar firul va fi mult mai subțire. 

Dacă ești în căutarea unui salon de înfrumusețare care să ofere astfel de servicii, El Studio îți pune la dispoziție 12 locații pregătite să se ocupe de nevoile tale. În plus, îți oferim diverse pachete promoționale în care te poți bucura de ședințe cadou de epilare definitivă.  

Dacă știi mai multe lucruri care contribuie la incetinirea cresterii parului de pe corp, nu ezita să ne lași sfaturile tale în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *