5 trucuri pentru cresterea rapida a parului

Te întrebi ce poți face pentru a te bucura de o podoabă capilară bogată? Ei bine, există mai multe trucuri pentru cresterea rapida a parului, pe care le poți pune în practică cu ușurință. Află din acest articol răspunsul la întrebarea ta. 

1. Coafuri care protejează părul

În primul rând, trebuie să îți protejezi părul pentru a te asigura că o să crească vizibil. Alege să porți coafuri de „protecție” precum cozi împletite sau bucle realizate fără căldură. Evită să pui presiune asupra scalpului cu coafuri de genul cozii de cal sau cocuri strânse.  

În același timp, seara îți poți proteja părul cu o bonetă de mătase pe care o poți pune înainte de culcare.  

2. Masează-ți scalpul cu uleiuri 

Nu doar că este relaxant, ci stimulează cu adevărat creșterea părului. Folosirea uleiurilor precum cel de cocos, argan sau de ricin poate ajuta  creșterea în lungime a podoabei capilare. Poți aplica o dată la două săptămâni uleiul pe care îl preferi tu pe toată rădăcina părului, masându-l în scalp.  

Fă acest lucru timp de 20 de minute în timp ce stai cu capul în jos pentru a stimula bine circulația sângelui. 

3. Tunde-ți părul pentru a menține lungimea

Acesta este unul dintre acele trucuri pentru cresterea rapida a parului pe care majoritatea nu îl iau suficient în serios. Faptul că tunderea vârfurilor în mod regulat stimulează creșterea părului este un mit. Însă, contribuie la cât de repede își schimbă lungimea.

Chiar dacă nu stimulează creșterea propriu zisă, trebuie să înțelegi ca vârfurile despicate și uscate duc la ruperea părului, astfel că acesta își va pierde cu timpul din lungimea actuală. De aceea, vârfurile trebuie tunse la o anumită perioadă de timp, pentru a menține părul sănătos.  

Pentru acest pas vei avea nevoie de o prog
trucuri pentru cresterea rapida a parului ramare la un salon coafură care te poate ajuta cu menținerea părului sănătos din punctul acesta de vedere.  

4. Evită vopsirea și decolorarea părului

Cum am menționat și anterior, părul deshidratat și vârfurile despicate nu vor duce decât la pierderea din lungime. Vopseaua și decolorantul sunt două produse care contribuie la deteriorarea sănătății firului de păr atunci când sunt folosite în exces. 

Dacă îți dorești un păr lung și sănătos, încearcă sa nu te mai vopsești atât de des, iar atunci când o faci alege să mergi la un salon de înfrumusețare profesionist.  

Nu supune părul la căldură excesivă 

Să renunți de tot la folosirea căldurii pe păr este un lucru foarte greu. Însă poți încerca să eviți coafurile care implică folosirea plăcii de păr sau a ondulatorului. Rezumă-te doar la uscătorul de păr pe care îl folosești după ce te speli pe cap. 

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ții minte este să folosești mereu protecție termică atunci când îți supui părul la căldură. 

Bineînțeles, creșterea părului nu este stimulată doar de îngrijirea exterioară a părului. Alimentația contribuie și ea când vine vorba de sănătatea și lungimea părului tău. De aceea, trebuie să ai o dietă echilibrată și bogată în vitamine.  

Acum că știi aceste trucuri pentru cresterea rapida a parului, aplică-le și tu și vezi care funcționează mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *