Specialiștii El Studio recomandă: măștile naturale pentru ten, ideale pentru toamnă

Pe măsură ce ziua este din ce în ce mai scurtă, temperatura scade, iar aerul devine din ce în ce mai uscat și mai rece, tenul tău are nevoie de o îngrijire mult mai atentă. Dacă nu ai timp să vizitezi unul din saloanele de frumusețe El Studio, pentru un tratament cosmetic eficient pentru toamnă, îți poți pregăti acasă câteva măști naturale pentru față, care pot contribui la îngrijirea tenului.

Specialiștii El Studio recomandă: măștile naturale pentru ten, ideale pentru toamnă

Măști pentru față din mere sau dovleci

Extrem de bogate în vitaminele B și C, merele ajută la regenerarea celulelor, tratând inflamațiile și iritațiile. Poți realiza o mască pentru față dintr-un măr (piure) și două linguri de miere. Aplică masca pe față, evitând ochii, și nu o înlătura dacă nu au trecut 10-15 minute. Pentru a curăța tenul, nu folosi apă fierbinte, clătește fața cu apă călduță sau cu apă rece.

Măști pentru față din mere sau dovleci

De asemenea, poți realiza o mască pentru față din dovleac, bogat în vitaminele A, C și E. Ai nevoie de o jumătate de cană de piure de dovleac, un sfert de cană de iaurt natural, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Amestecă ingredientele bine, apoi aplică mixul pe față și așteaptă 10 minute înainte să înlături masca. Clătește fața cu apă călduță, nu fierbinte.

Măști pentru față din struguri sau avocado

O mască pentru față pe  bază de struguri poate face minuni pentru tenul tău. Bogați în antioxidanți, strugurii atenuează ridurile și oferă elasticitate tenului. Pentru o astfel de mască, ai nevoie de 15 boabe de struguri și un sfert de măr. Mixează ingredientele într-un blender și, odată gata mixul, aplică-l pe față. Masca poate fi înlăturată după 30 de minute, folosind apă rece sau călduță.

Măști pentru față din struguri sau avocado

Alte măști pentru față ideale pentru toamnă pot fi realizate folosind avocado pe post de ingredient principal. Poți combina avocado fie cu banane, ovăz și gălbenuș de ou, fie cu miere, iaurt natural și ulei de migdale, fie cu zeamă de portocale, miere și ceai de mușețel. Indiferent de tipul de mască pe care îl alegi, un astfel de tratament ar trebui aplicat doar o dată pe săptămână.

Alte măști pentru față ideale pentru toamnă pot fi realizate folosind avocado pe post de ingredient principal

Nu uita, masca nu trebuie aplicată pe față imediat după ce a fost realizată. Mai întâi, trebuie testată pe piele, pentru a vedea ce efect are asupra acesteia. Încearcă masca pe mână, așteaptă câteva minute și, apoi, verifică dacă pielea s-a iritat sau nu. Dacă sesizezi vreo alergie, evită să aplici masca pe față, consultă un specialist, care îți va spune cum să tratezi alergia și ce “ingrediente” au cauzat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *