Sfaturi generale pentru o epilare inghinală ca la carte

Sfaturi generale pentru o epilare inghinală ca la carte

Odată cu apropierea sezonului cald, weekend-urile la mare devin o obișnuință și epilarea inghinală este un must înainte să mergi la plajă. Pentru a scăpa de părul nedorit din zonele intime poți folosi mai multe metode de epilare inghinală, pe care le poți aplica fie acasă, fie în saloanele de cosmetică.

Fiecare dintre tipurile de epilare inghinală are avantajele și dezavantajele ei, oferind confortul de care ai nevoie pentru o anumită perioadă de timp.

Fiind vorba despre o zonă a corpului cu multe glande sudoripare, acestea se pot inflama rapid în urma utilizării anumitor proceduri de epilare, provocând disconfort și durere pentru o perioadă de timp.

Tocmai de aceea, este important să urmezi câteva sfaturi generale pentru a avea o epilare inghinală ca la carte. Aceste metode te vor ajuta să scapi de părul pubian mai ușor și fără trumatisme la nivelul pielii sensibile.

Trucuri pentru o epilare în zona intimă fără iritații

– Pielea din zona care urmează să se facă o epilare corporală trebuie exfoliată înainte de a începe procedura. Îndepărtarea celulelor moarte se poate face cu diverse creme exfoliante sau folosind produse naturale, precum zahărul, mălaiul amestecat cu miere sau zațul de cafea.

– Lungimea firului de păr este foarte importantă atunci când te epilezi. În cazul epilării inghinale cu lama de ras, este important ca părul din zonă să fie tăiat înainte, pentru ca aparatul de ras să fie mai eficient și să nu se încarce des cu păr. În cazul epilării cu ceară sau cu zahăr, lungimea recomandată a firului de păr este de 5-7 mm. Aceste recomandări se aplică și în cazul metodelor de epilare inghinală la bărbați.

– Dacă apelezi la una dintre tehnicile de epilare inghinală definitivă, este important să știi că nu este indicat să îndepărtezi cu ceară sau cu penseta părul apărut între ședințele programate. Atât epilarea definitiva cu laser, cât și cea cu IPL (Lumină Intens Pulsată) vizează rădăcina firelor de păr, care trebuie să fie prezentă pentru ca metoda să fie eficientă. Saloanele El Studio îți oferă abonamente avantajoase 3+1 CADOU sau 6+2 CADOU dacă alegi metoda de epilare IPL.

– Pielea trebuie să fie uscată și degresată atunci când folosești un epilator, pentru a evita iritațiile.

– După epilare este important ca pielea să fie hidratată cu loțiuni și creme speciale. Nu purta lenjerie intimă din materiale sintetice după epilare. Pentru o vreme folosește lenjerie din bumbac pentru a nu irita pielea din zona intimă.

– Evită să te epilezi dimineața și în perioada menstruației pentru că pielea din zona inghinală este mai sensibilă ca de obicei.

Aplică aceste sfaturi și vei avea o piele fină, fără păr nedorit, pentru mai mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *