Peeling facial: descopera beneficiile sale pentru tenul acneic

peeling facial

Peelingul chimic este un tratament facial dermatologic popular printre persoanele care își doresc un ten perfect. Tratamentul de peeling facial actioneaza chimic, dizolvand straturile pielii si eliminand celulele moarte, reducand ridurile și liniile fine, pigmentarea neuniformă a feței, precum si cicatrici postacnee. Peeling-urile chimice pentru ten pot avea efecte vizibile asupra pielii.

Ce este peelingul?

Tratamentul peeling facial este un procedeu chimic care, intocmai ca si gomajul, iti elimina celulele moarte de la suprafata pielii, folosind insa, tehnici mult mai intense. In functie de rezultatul dorit, acesta actioneaza, din ce in ce mai profund, asupra straturilor superioare ale epidermei, pentru a obtine un ten mai luminos, mai uniform si mai curat. In acelasi timp, cu ajutorul acestui procedeu, vei scapa de micile imperfectiuni ale pielii precum cicatrice, pete, sau iti va estompa ridurile.

Cate tipuri de peeling exista? Poți alege între mai mult tipuri de peeling și anume: peeling superficial (potrivit persoanelor cu ten sensibil, actionand in estomparea ridurilor fine si corectarea petelor pigmentare), peeling chimic mediu(recomandat in tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime), peeling profund sau peeling facial acne (folosit in tratamentul ridurilor, al cicatricelor ramase dupa acne), peeling cu laser etc. În funcție de tipul de peeling pentru care optezi, vor apărea și rezultatele dorite.

Inainte de a incepe un tratament peeling facial e important sa ti se recomande din partea unui specialist ce tip de tratament ti se potriveste si presupune o astfel de procedura. La El Studio, avem o echipa profesionista care iti va da toate explicatiile de care ai nevoie. In principiu, dupa fiecare procedura de peeling facial trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de o perioada mai scurta sau mai lunga de recuperare si ca vei simti un disconfort mai mic sau mai mare.

In fiecare salon cosmetica El Studio, tratamentul de peeling facial acnee are la bază 5 paşi:

  1. Curăţare şi tonifiere: îndepărtarea machiajului de pe faţă şi gât, iar apoi tonifierea tenului pe aceleaşi zone.
  2. Pre–Peel: Aplicare loţiune Pre-Peel pe faţă şi gât şi Pre-Peel Protector pe zonele sensibile ale feţei (buze, nas, contur ochi).
  3. Expert Peeling: Aplicare Expert Peeling începând cu fruntea, obrazul stâng, bărbia, obrazul drept, nasul şi gâtul, iar apoi lăsaţi să acţioneze pentru 15 minute. Se curăţă zonele tratate, se usucă prin tamponări repetate cu un serveţel, iar apoi se aplică Neutralizing Lotion.
  4. Aplicare Post-Peel: Complex Repair – Intensive Ampoule pe faţă şi gât
  5. Tratare şi protecţie prin aplicarea Correcting Post-Peel Treatment pe faţă, gât şi decolteu.

Care sunt beneficiile peelingului chimic?

Diferitele tipuri de peeling iti pot aduce numeroase beneficii, dar pentru a vedea rezulte trebuie sa tii cont de toate recomandarile atat in ceea ce priveste pregatirea pentru o astfel de procedura, cat si in perioada postprocedura. Iata cateva dintre beneficiile pe care ti le poate oferi un peeling facial acne:

  • Estomparea si incetinirea aparitiei ridurilor fineri de expresie din jurul ochilor si din jurul gurii
  • Corectarea procesului de imbatranire prematura cauzata de factori genetici sau de expunerea excesiva la soare
  • Stimularea producției de colagen
  • Corectarea imperfectiunilor si a cicatricilor postacnee
  • Diminuarea si eliminarea petelor pigmentare
  • Imbunatatirea texturii pielii, oferindu-i mai multa fermitate

Asadar, daca te-ai hotarat sa apelezi la peelingul chimic si sa te bucuri de efectele benefice asupra pielii, trebuie să iei in considerare si posibilele riscuri. De aceea, e recomandat sa consulti un medic deramatolog care iti va recomanda anumite masuri pentru a preveni complicatiile sau infectiile.

Te asteptam la unul dintre saloanele El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *