Mezoterapie – un tratament facial eficient cu multe beneficii

Mezoterapie – un tratament facial eficient cu multe beneficii

Tratamentele faciale sunt o parte importanta din rutina de ingrijire a unui ten sanatos. Printre cele mai noi inovatii din acest domeniu se numara si mezoterapia, o procedura minim invaziva care ofera rezultate rapid.

Prin mezoterapie ne referim la un tratament unde specialistii injecteaza in piele enzime, hormoni si vitamine pentru a imbunatati elasticitatea si a reintineri tenul. In acest articol vei afla exact ce este mezoterapia si care sunt beneficiile de care te vei bucura daca alegi sa iti faci acest tratament.

Ce este mezoterapia

Aceasta procedura a fost inventata in Franta, de doctorul Michel Pistor pentru a ameliora durerea cauzata de diverse afectiuni medicale. Mai tarziu, mezoterapia a inceput sa fie folosita si in cosmetica dermatologica pentru a elimina excesul de grasime.


“Meso” inseamna mijloc. Mai exact, tratamentul de mezoterapie faciala foloseste ace foarte subtiri pentru a injecta diverse substante in stratul de mijloc al pielii. Aceasta terapie este folosita pentru a trata diverse probleme, precum inflamatia si circulatia deficitara care, in timp, duc la afectiuni ale pielii.


Mezoterapia este deseori folosita pentru afectiuni precum:
• Pigmentatie;
• Elasticitatea pielii;
• Riduri si reducerea celulitei;
• Eliminarea grasimii de pe fata, maini, stomac etc;
• Alopecie.

Cum functioneaza mezoterapia

O sedinta de mezoterapie dureaza aproximativ 50-60 de minute si nu este dureroasa, dar poate fi inconfortabila. Daca pielea este sensibila, poate fi folosita o crema anestezica. Timpul de recuperare este scurt, aproximativ 24 de ore, in care pe ten pot aparea umflaturi si vanatai.

Dupa acest tratament facial pielea va fi mai luminoasa, hidratata, ferma si cu o textura clar imbunatatita. Vei stabili impreuna cu specialistul care iti face procedura cat de des trebuie sa o repeti, dar de obicei sunt recomandate 6-8 sesiuni odata la doua saptamani cu tratamente de intretinere de doua ori pe an.

Care sunt beneficiile acestui tratament facial

Mezoterapia poate imbunatati aspectul pielii prin ameliorare ridurilor, stimularea unei circulatii sanatoase si eliminarea toxinelor. Iata care sunt beneficiile de care te vei bucura daca apelezi la acest tratament facial:

Pielea ta primeste o concentratie mare de vitamine si substante benefice

Deoarece prin mezoterapie pielea ta primeste o concentratie mare de vitamine, enzime si alte ingrediente potente, vei beneficia de o rejuvenare faciala. Atunci cand procedura este efectuata corect, produsele vor fi absorbite rapid de piele pentru ca tu sa vezi rezultate vizibile.

Poate fi o alternativa pentru operatii chirurgicale scumpe

Daca nu vrei sa apelezi la operatii chirurgicale invazive care sunt deseori foarte scumpe, mezoterapia este o alternativa eficienta. Substantele ajung in piele prin intermediul unor ace foarte subtiri si nu ai nevoie de o perioada lunga de recuperare.

Poate fi folosita pentru o varietate de afectiuni ale pielii

Atunci cand te vei consulta cu specialistul care efectueaza procedura, o sa stabiliti impreuna care este efectul dorit, fie reintinerere, fie eliminarea hiper pigmentarii, fie hidratarea pielii. In continuare, iti vor fi sugerate substantele care trebuie utilizate pentru scopul dorit si chiar proceduri complementare precum un tratament curatare ten.

Tenul tau va fi mai luminos

Cu ajutorul mezoterapiei, tenul va avea un aspect luminos, vizibil mai sanatos deoarece tratamentul uniformizeaza textura pielii si elimina petele pigmentate de la acnee sau varsta.

Tenul tau va fi mai hidratat

Unul din efectele acestui tratament facial este cresterea continutul de apa din piele care ajuta tenul sa arate mai plin, ferm si sanatos.

Daca iti doresti un tratament facial eficient, apeleaza la mezoterapie cu ace care te va ajuta sa ai un ten reintinerit, cu mai putine riduri, fara pete de pigmentare si un aspect uniform, hidratat si vizibil mai sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *