Imaginea ta conteaza? Citeste care sunt pasii pentru o manichiura ca la carte

manichiura bucuresti

Unghiile frumoase și atent îngrijite vor fi mereu apreciate de cei din jur, iar pentru a obtine o manichiura ca la carte, nici nu e nevoie de vizite dese la salon, ci te poti ocupa de asta chiar tu, la tine acasa, daca tii cont de cativa pasi importanti si cateva sfaturi de la specialisti.

Unghii fragile si subtiri care se exfoliaza usor si se rup? E posibil ca ingrijirea acestora sa devina problematica, insa daca vrei sa te bucuri de unghii puternice si o manichiura impecabila, vezi cateva sfaturi de care sa tii cont, de la profesionisti in domeniu.

4 pasi pentru o manichiura simpla si impecabila

Secretul unei manichiuri profesionale nu sta doar in aplicarea ojei pe unghie, ci si in etapa de ingrijire si pregatire. Iar pentru parcugerea celor 4 pasi pentru o manichiura perfecta vei avea nevoie de cateva ustensile speciale si de putin timp pentru rasfat: unghiera, o forfecuta pentru cuticule curbate, betisor din bambus pentru impingerea cuticulelor, pila profesională pentru unghii, baza pentru manichiura, lac pentru rezistenta.

Iata cateva sfaturi şi trucuri utile de care sa tii cont pentru o manichiura simpla realizata acasa.

Hidratarea – unghiile tale au nevoie de ingrijire pentru a fi puternice si pentru a arata impecabil, iar inainte de infrumusetarea lor, acorda-le un mic timp de hidratare. Dupa curatarea acestora, maseaza fiecare unghie cu o picatura de ulei de masline, de argan, sau orice alt ulei natural similar pe care il ai in casa si lasa-l sa actioneze 10 minute. Ai sa vezi diferenta!

Pilirea corecta – Cel mai sanatos mod de scurtare a unghiilor este taierea, atunci cand unghiile sunt uscate. Dupa scurtarea unghiei urmeaza procesul de pilire care trebuie realizat într-o singură direcție, și nu prin mișcări stânga-dreapta pentru ca există riscul ca unghia să devină fragilă și să se rupă si unghia se va exfolia rapid.

După pilire, poți începe să cosmetizezi cuticulele. Recomandat este să nu le tai sau să lași asta pe mâinile specialistilor din saloanele cosmetice.

Indepartarea cuticulelor – Specialistii din domeniul de beauty nu recomanda taierea cuticulelor , acestea avand rolul de a proteja baza unghiei si, de aceea, indepartarea lor completa prin taiere poate favoriza infectiile sau iritatiile. Dar, pentru a scapa de aspectul inestetic, s-au gasit diverse metode: impingerea acestora cu ajutorul ustensilelor speciale sau folosirea produselor cosmetice care dizolva cuticulele cu care poti elimina doar atat cat este suficient pentru un aspect ingrijit.

Aplicarea ojei – fiecare dintre noi isi doreste o manichiura rezistenta care sa nu sara dupa nici 24 de ore de la aplicare. Asa ca pentru o culoare rezistenta pe unghii, folosește mereu o bază sau un tratament  pentru manichiură care ajută la fixarea ojei. Ai grija atunci cand aplici oja sa nu supraîncărci pensula cu lac de unghii pentru a nu da un strat foarte gros de prima data si asteapta ca acesta sa se usuce inaintea de aplica ce de-al doilea strat. Dacă vei aplica oja înainte ca aceasta să se usuce, riști ca oja să se lipească și să aibă un aspect total nenatural.

Unghiile tale merita să arate impecabil chiar și atunci când nu putem sau nu avem timp să mergem la salon. Si dupa ai cum vazut, urmand cativa pasi, poti avea o manichiura profesionala la tine acasa.

Daca ai nevoie de sfaturile unui profesionist, vino la El Studio, in oricare salon manichiura Bucuresti, unde vei descoperi o echipa intreaga dedicata tie si unghiilor tale, de la care vei primi sfaturi si raspunsuri la fiecare intrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *