Epilare ipl la salon vs epilare ipl acasă: care este mai eficient?

Epilare ipl la salon vs epilare ipl acasă care este mai eficient

Orice femeie se confruntă cu problema părului nedorit, în special în sezonul estival, când porți haine mai scurte și, mai ales costume de baie. Există o varietate de metode de epilare și depilare, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

Majoritatea modurilor de depilare au efect pe termen scurt iar modurile clasice de epilare pot fi dureroase. Astfel, din ce în ce mai multe femei apelează la epilarea IPL, care are marele avantaj de a fi o procedură non-invazivă, care duce la dispariția aproape totală a părului în timp.

Te-ai gândit și tu să apelezi la acest tip de epilare, dar nu știi dacă să mergi la salon sau să încerci epilare ipl acasă? În acest articol îți prezentăm avantajele pentru fiecare tip astfel încât tu să iei cea mai bună decizie pentru tine:

Aparatele IPL utilizate la salon sunt mai puternice decât cele folosite acasă

Dacă mergi la salon, profesioniștii vor utiliza un aparat puternic, care are caracteristici profesionale și o energie optică de aproximativ 40 J/cm pătrați. În schimb, un aparat pe care îl poți folosi acasă va avea o putere maximă de 7 J/cm pătrați.

Chiar dacă aparatul profesional nu va fi folosit mereu la putere maximă (în funcție de tipul pielii, al părului și stadiul tratamentului), puterea mai mare îți garantează că ședința la salon va fi mai eficientă comparat cu aparatul utilizat acasă.

Aparatul ipl profesional funcționează diferit față de cel folosit pentru epilare ipl acasă

Deși dispozitivele folosesc aceeași tehnologie IPL, modul lor de funcționare este diferit. Astfel, un aparat IPL folosește un tip de energie luminoasă puternică pentru a elimina părul: lumina călătorește prin piele către firul de păr unde melanina va absorbi energia.

Energia se transformă în căldură și atacă părțile de sub piele ale foliculei de păr. Mai apoi, firul de păr intră într-o perioadă inactivă. Astfel, un aparat profesional distruge firele de păr active dintr-o singură sesiune și te vei bucura de o piele fină mai mult timp.

Aparatele pentru epilare ipl acasă nu funcționează la fel de rapid. În primă fază, acestea ajută la eliminarea temporară a părului și vei obține rezultatele dorite doar prin ședințe constante de epilare.

Numărul de ședințe necesare este mai mic pentru aparatele profesionale

La finalul unui tratament complet de epilare il, fie acasă, fie la salon, vei obține același rezultat, diferența este durata. La salon, vei obține rezultatul final la aproximativ 9 luni de la primul tratament, dar, după fiecare ședință, vei avea cu 10 – 25% mai puțin păr pe zonele tratate. Vei avea nevoie de aproximativ 6-8 sesiuni pe zonă, la un interval de 6 săptămâni, în funcție de salonul ales.

Pentru epilare ipl acasă, rezultatele finale vor fi obținute după 12 luni și trebuie să repeți procesul pe aceeași zonă de 4-12 ori la un interval de aproximativ două săptămâni.

Înainte să te programezi la o ședință de epilare ipl la salon sau să îți achiziționezi un aparat ce poate fi utilizat acasă este important să te informezi din mai multe surse și să știi care sunt avantajele fiecărui tip de dispozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *