Cum obții un machiaj de seară perfect: idei, tendințe, sfaturi și greșeli de evitat

concepe machiaj de seara

Un lucru e sigur: atât în prezent, cât și in trecut, femeile se foloseau de machiaj pentru a îndreptă micile imperfecțiuni, începând de la diferite creme și până la farduri. Atunci, acestea apelau la resurse naturale, neavând atâtea opțiuni ca în prezent. În ziua de astăzi, în special atunci când vine vorba de machiajul de seară, acestea apelează la o gamă variată de produse pentru a-și asigura un look perfect, care să întoarcă toate privirile.

Majoritatea dintre noi urmărim diferiți make-up artiști sau pur și simplu canale de social media și video uri pentru a învața câteva dintre trucurile folosite în industrie. Un machiaj de seară perfect înseamnă o provocare, dar asta nu trebuie să ne sperie. Iată ce ai nevoie pentru a realiza un machiaj de seară chiar la tine acasă.

Pregătiri pentru un machiaj de seară ca la carte

Primul pas este să te asiguri că ai toate ustensilele și produsele de care ai nevoie puse la un loc. Astfel, vei economisi din timp și îți poți focaliza toată atenția asupra perfecțiunii machiajului tău. Iată o lista cu principalele produse necesare:

  • Demachiant (gel sau loțiune)
  • Tonic
  • Cremă de față
  • Primer
  • Fond de ten
  • Pensulă pentru aplicarea fondului de ten
  • Burețel pentru uniformizarea fondului de ten
  • Farduri pleoape
  • Pensule pentru ochi (4-5 modele)
  • Fard de sprâncene
  • Blush
  • Bronzer
  • Highlight
  • Apa termală/ Fixator
  • Pudra compactă
  • Ruj și/sau contur de buze
  • Rimel
  • Tuș de ochi (opțional)
  • Gene false (opțional)

Pregătirea tenului

Primul pas implică pregătirea tenuli tău care trebuie să fie extrem de curat, ceea ce înseamnă că primul pas către un machiaj de seară corect este demachierea. Folosește o cremă demachiantă sau un gel și curată-ți tenul de impuritățile adunate pe timpul zilei. Ulterior, poți folosi și un tonic, care are rolul de a-ți revitaliza pielea.

Pasul al doilea constă în aplicarea unei baze de machiaj. Poți folosi o cremă hidratanta și un primer sau poți folosi direct primerul pentru a te asigura că machiajul tău va fi uniform și rezistent.

Machiajul ochilor și al feței

În pasul al treilea, te poți apuca de machiajul ochilor sau de aplicarea fondului de ten. Noi recomandăm aplicarea fardului mai întâi, deoarece surplusul de culoare de pe pensulă ajunge adesea să cadă, riscând să strice machiajul feței. În funcție de tipul de machiaj de seară pe care ți l-ai ales, începe să aplici culorile. Creează umbre în partea superioară a ploapei și folosește culori sidefate sau sclipici în partea inferioară. Alege-ți culori puternice, stridente, care să-ți evidenteze ochii.

Acum puteam aplica o cantitate generoasă de fond de ten cu ajutorul unei pensule speciale și, ulterior, te poți folosi de un burețel ușor umed pentru a uniformiza fondul de ten pe întreaga suprafață a tenului, coborând și pe gât. Este important să alegi o nuanță deschisă, care să nu creeze efecte de mască, dar mai ales, asigură-te că este bine întins. Nu vrei să ai un machiaj de seară cu dungi.

Fixează fondul de ten cu o pudră compactă pentru a mai reduce puțin din strălucirea feței data de excesul de sebum. Apoi, poți opta și pentru un spary special pentru rezistența machiajului sau puțină apă termală pentru și mai multă fixare.

Detalii de final

Fetelor, să nu uităm de sprâncene. Acesta este punctul în care machiajul tău de seară va fi aproape complet. Alege o nuanță potrivită pentru tine și încearcă să menții formă și aspectul lor natural.

În zona pomeților folosește un bronzer prin care să ți evidențiezi conturul feței, iar pe zonele proeminente – arcade, deasupra pomeților, nas, bărbie și deasupra buzei superioare – aplică o cantitate generoasă de highlight. Pozele tale vor ieși perfect.

Nu în ultimul rând, opta pentru un negru, pentru o conturare ochilor, alături de un rimel pentru volum. O este aplicarea genelor false, dar păstrând pe posibil naturalețea acestora. La final, rujul dorit ești de plecare.

Greșeli de evitat

Aceștia ar fi principalii pași în efectuarea unui machiaj de seară ca la carte. Ca în orice acțiune, există și greșeli comune pe care le poți face. Iată câteva dintre acestea:

  • Machiajul ochilor trebuie să fie invers proporțional față de culoarea rujului ales. Dacă optezi pentru un machiaj strident în zona ochilor, completează-ți lookul cu o nuanță deschisă, discretă. Dacă mergi pe un machiaj al ochilor lejer, poți alege, cu încredere, un ruj roșu aprins.
  • Ai grijă la alegerea nuanței de fond de ten. Această trebuie să fie o cât se poate de apropiată de culoarea tenului tău. Highlight-urile le poți face din corector și umbrele din bronzer și corectoare mai închise
  • Dacă nu ai mână formată pentru folosirea tușului de ochi, ai 2 variante dintre care să alegi. Fie exersezi de câteva ori înainte de a te apuca de machiaj, fie renunți la acesta și pui în aplicare genele false, care vor crea un efect similar.

Există o gamă variată de tipuri de machiaje de seară, dar, cel mai cunoscut este clasicul smokey eyes. Este un tip de machiaj simplu pe care îl poți folosi cu o gamă variată de culori. Ideea principală este să combini nuanțe ale aceleiași culori începând cu partea superioară a ochiului, undei vei folosi cea mai închisă nuanța aleasă și coborând spre partea interioară, formând un efect de degrade.

Dacă nu stăpânești aceste tehnici de machiaj foarte bine, vino la oricare dintre cele 9 locații El Studio și lasă-te pe mână unei echipe de specialiști. El Studio este acel salon de înfrumusețare din București, care, indiferent de tipul de machiaj de seară pentru care vei opta, te asigură că îți vor fi puse în valoare cele mai fine trăsături, iar toți ochii vor fi ațintiți pe tine.

Indiferent de tipul de eveniment la care participi, El Studio îți pune la dispoziție machiaje de ocazie, machiaj de mireasă sau de nașă, machiaje de zi, machiaje de seară și multe alte variante. Ce mai aștepți? Fă-ți și tu o programaee la El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *